Speculaas koeken
Speculaas! Vroeger at mijn vader zelfs speculaas op zijn boterham. Een witte boterham besmeerd met roomboter en speculaas. Zo lekker was dat!
5 min. + 15 min. oventijd
Sinds ik geen gluten meer kan verdragen heb ik nooit geen speculaas meer gegeten. Maar ik ben de keuken ingedoken om de lekkerste glutenvrije speculaaskoeken te maken. De witte boterham moet ik er bij fantaseren maar deze koeken zijn zo goed gelukt!
Ze zijn heel snel klaar en als je niet uitkijkt ook heel snel op. Heerlijk voor het Sinterklaasavondje of gewoon zo als snackje tussendoor. Of toch op die witte boterham 😉
- Aantal porties: Voor 10 speculaas koeken.
- Bereidingstijd: 5 minuten bereidingstijd + 15 minuten oventijd.
- Keukenbenodigdheden: Oven, bakplaat, bakpapier en een mengkom.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden en leg het bakpapier op de bakplaat.
- Meng alle ingrediënten in de keukenmachine tot een plakkerig beslag.
- Leg dit op het bakpapier en maak het plat zodat je een dunne laag deeg hebt. Dit kun je met een deegroller of met je handen platter maken. Zorg dat je uiteindelijk een platte rechthoekige plak deeg hebt.
- Top af met het amandelschaafsel.
- Leg dit voor 15 minuten in de oven.
- Tip: Ik snijd deze in koeken met een pizzasnijder, superhandig!
Opmerkingen (0)