Soft baked koekjes met pecanvulling
Geniet van de zelfgemaakte, onweerstaanbare combinatie van zachte koekjes met een rijke pecanvulling – een heerlijke verwennerij in elke hap!
30 min. + 2 uur wachttijd

De vulling die ze in een pecanbroodje doen, vind ik persoonlijk zo ontzettend lekker. Een soft baked koekje is ook de hemel, en nu deze twee gecombineerd, heb je een match made in heaven. Dit wil je proberen!
- Aantal porties: voor 8 koeken
- Bereidingstijd: 15-20 min. voorbereiding + 2 uur vriezer en 15 min. bakken
- Keukenbenodigdheden: weegschaal, handmixer, deegschraper, oven, mengkom, hakmolentje en bakplaat
Bereidingswijze
Voor de pecannotenbroodjes vulling:
- Doe alle ingrediënten in een hakmolentje en laat kort draaien. De pecannoten hoeven niet helemaal gemalen te zijn, maar mogen grof blijven. Wanneer het niet goed geroerd is, kun je deze doorroeren met een lepel. Zet apart.

Voor de koekjes:
- Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
- Meng de bloem, maïzena, bakpoeder en zout met elkaar en zeef minimaal 2 keer, zodat alles goed door elkaar is geroerd.
- Mix de boter samen met de 2 soorten suiker luchtig, doe dit ongeveer 5-6 minuten.
- Voeg nu het ei toe.
- Roer het deeg nu met een spatel maar niet langer als nodig is. Wanneer het bloem goed gemend is, is je deeg klaar.
- Maak porties van het deeg, gebruik ongeveer 55-60 gram per koekje en draai er een bal van.
- Leg op een bakplaat (eventueel met bakpapier bekleed).
- Druk met de bolle kant van een lepel (maak deze eerst nat) een kuiltje in een deegbal (zie onderstaande foto). Doe dit met alle deegbollen.
- Verdeel hier nu de pecannoten broodjes vulling in de kuiltjes.
- Zet de bakplaat in de vriezer voor ongeveer 2 uur.
- Verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht.
- Bak vervolgens de half bevroren koekjes voor 15 minuten in de oven.
- Laat kort afkoelen.


Varatie tip; Serveer er een bolletje ijs op en je hebt een heerlijk toetje. Je kunt de koekjes ook meteen afbakken zonder ze in de vriezer te doen. Ze zullen dan wat verder uitlopen. Bewaar voor maximaal 5 dagen in een afgesloten bak. Je kunt de ‘koekballen’ ook in de vriezer laten tot aan gebruik. Bewaar ze maximaal 2 maanden in de diepvries. Nadat ze zijn bevroren kun je ze makkelijk in een zak bij elkaar doen.


Opmerkingen (0)