Soepstengels
Soepstengels met sesamzaadjes zijn knapperige, hartige snacks die perfect passen bij een heerlijke soep of dienen als borrelhapjes!
45 min
Deze stengels zijn niet alleen lekker, maar ook veelzijdig. Ze kunnen worden geserveerd bij verschillende soorten soepen, van romige pompoensoep tot pittige tomatensoep, en voegen een heerlijke crunch toe aan elke hap. Bovendien zijn soepstengels eenvoudig te maken en kunnen ze snel worden bereid, waardoor ze een ideale snack zijn voor onverwachte gasten of een gezellige avond thuis.
Met hun aantrekkelijke uiterlijk en heerlijke smaak zijn soepstengels ook perfect voor feesten en borrels. Je kunt ze gemakkelijk zelf maken of kant-en-klaar kopen, maar zelfgebakken soepstengels zijn altijd een hit!
- Aantal porties: voor 8 personen
- Bereidingstijd: 45 min. + 25 min. baktijd
- Keukenbenodigdheden: grote kom, lepel, bakplaat met bakpapier en een kwastje
Bereidingswijze
- Doe de bloem in een kom met de gist. Voeg het water toe en mix met een lepel door elkaar.
- Voeg het zout en de kruiden toe en kneed verder met je handen tot een stevig deeg. Te nat? Voeg meer bloem toe. Te droog? Voeg meer water toe.
- Stort het deeg op je werkblad met extra bloem en verdeel het deeg in 8 bolletjes.
- Dek de bolletjes deeg af met een schone theedoek en laat 30 minuten rusten.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en rol de bolletjes uit met je handen tot lange stengels. Leg deze op een bakplaat met bakpapier.
- Bestrijk de stengels met olijfolie en strooi en sesamzaadjes over.
- Schuif in de oven voor 25 minuten.
Genieten maar!
Opmerkingen (0)