Snickers nicecream
Dit recept is een nicecream van banaan gecombineerd met pinda en cacao en heeft daarom iets weg van een Snickers.
10 min.
Nicecream is geweldig om op een gezonde manier te genieten van ijs. Het is namelijk gemaakt met een basis van bevroren banaan. Heb je rijpe bananen vries deze dan in, in stukjes zo kun je altijd nicecream maken.
- Aantal porties: 2
- Bereidingstijd: 10 minuten
- Keukenbenodigdheden: Foodprocessor, pannenlikker
Bereidingswijze
- Voer deze stap een dag van tevoren uit! Snijd 500 gram banaan in plakjes en vries deze in, in een zip lock.
- Week de dadels in gekookt water zodat ze zacht worden.
- Hak dan de pinda’s in kleine stukjes.
- Nu kan je de nicecream gaan maken in de foodprocessor. Voeg de plakjes bevroren banaan met de dadels, 2 el pindakaas en 1 el cacao in de foodprocessor. Zet de foodprocessor aan en laat het mixen tot fijne kruimels. Zodra de foodprocessor het niet meer fijner kan malen voeg je 100 ml plantaardige melk toe. Laat het nu in 1 tot 2 minuten tot ijs draaien.
- Is het geheel glad dan kun je de pinda stukjes eraan toe voegen. Roer dit goed door met een pannenlikker zodat de pinda stukjes zich door de nicecream verdelen.
- Verdeel de nicecream over twee schaaltjes en top met vers fruit zoals banaan of aardbei en cacao nibs.
Opmerkingen (0)