Slagroomtaart
De klassieke slagroomtaart, onmisbaar bij de gemiddelde nederlandse verjaardag en voor een goede reden! Een ultra zachte cake, gevuld met romige slagroom en zoete jam. Een traktatie voor elke gelegenheid.
- Aantal porties: 10
- Bereidingstijd: 20 min. + 30 min. baktijd
- Keukenbenodigdheden: oven, ronde springvorm, mixer of garde, spuitzak, ovenplaat en mengkommen
Bereidingswijze
1. Bak je biscuit zoals beschreven in het basisrecept biscuit
2. Breng de 50gr suiker + 50gr water aan de kook en laat dit volledig afkoelen, dit is je suikerwater. Zet apart tot wanneer we dit nodig hebben.
3. Plaats de amandelschaafsel op een bakplaat en rooster in de oven voor zo’n 8 minuten op 180c. Houdt ze goed in de gaten, gezien ze snel kunnen verbranden.
4. Klop de slagroom, vanille, klopfix & suiker stijf. Let er op dat je niet te lang door klopt, anders gaat de room schiften. Stop je slagroom in een spuitzak.
5. Snijdt het biscuit in 3 gelijke lagen. Gebruik hiervoor eventueel een taart ‘levener’.
6. Gebruik de bovenste laag als onderkant, bewaar de onderste laag voor later op de bovenkant.
7. Bestrijk de cakelaag met suikerwater.
8. Spuit een rand van slagroom op de cake en verdeel de helft van de jam in het midden.
9. Spuit daarna meer slagroom op de jam tot je een gelijkmatige laag hebt.
10. Leg dan de middelste laag er bovenop en herhaal de stappen nogmaals.
11. Leg op het einde de onderste laag cake er met de gebakken kant bovenop, zodat je een gladde en gelijke bovenkant hebt.
12. Bestrijk de gehele cake met slagroom.
13. Bestrijk de gehele cake met slagroom.
14. Druk de amandel tegen de zijkanten aan totdat de zijkanten volledig bedekt zijn. Spuit rondjes bovenop, rondom de cake en decoreer dit met de vruchten. Bewaar daarna de cake in de koelkast tot je hem gaat serveren
Opmerkingen (0)