Sinterklaas arretjes cake
Een oudhollands recept voor arretjes cake zonder rauw ei maar met custard, chocolade kruidnoten en andere Sinterklaas lekkernijen!
30 min. + 4 uur wachttijd
Het heerlijke avondje komt er weer aan en dat betekent: tijd voor lekkernijen. Deze lekkere arretjes cake is heel toepasselijk en ongeveer 2 dagen houdbaar in de koelkast. Snoep smakelijk, en een fijn Sinterklaasfeest!
- Aantal porties: voor een hele cake
- Bereidingstijd: 15-20 min. + 4-5 uur koeltijd en 10 min. nabewerking
- Keukenbenodigdheden: steelpannetje, mengkom, handmixer, weegschaal, garde, Tala cakebakvorm met bakpapier of huishoudfolie
Bereidingswijze
- Smelt de roomboter in een steelpannetje.
- Verwarm de slagroom in een steelpannetje tot kookpunt.
- Klop de eierdooiers met 50 gram witte basterdsuiker tot het goed gemengd is.
- Voeg scheutje bij scheutje de warme slagroom toe en roer goed met een garde, zodat je geen klontjes krijgt.
- Zet kort apart.
- Meng vervolgens cacaopoeder met de overige basterdsuiker. Voeg nu de custard toe en de gesmolten roomboter en mix met de handmixer tot alles goed gemengd is. Klop dus lang genoeg tot de suiker helemaal opgelost is. Wellicht mengt het aan het begin niet helemaal, maar geen stress, blijf gewoon mixen met de handmixer dan komt het goed.
- Voeg nu de chocolade kruidnoten toe.
- Bekleed de bakvorm met bakpapier of huishoudfolie.
- Stort het chocolademengsel in de bakvorm en zet in de koelkast voor 4-5 uur.
- Snijd in plakken met een dikte naar keuze. Let op, het is wel machtig!
Opmerkingen (0)