Sinaasappel Madeleines met chocolade en hazelnoot
Madeleine cakjes met een heerlijke combinatie van smaken door de toevoeging van sinaasappel, chocolade en hazelnoot!
30 min. + 2 uur wachttijd
Prachtige schelpvormige cakejes die van buiten een beetje knapperig zijn, maar van binnen super zacht en luchtig. Door de toevoeging van de sinaasappel zest smaken de Madeleines super fris en zijn ze perfect in combinatie met de chocolade en hazelnoot! Dit recept is heel simpel om te maken, maar met een geweldig resultaat!
- Aantal porties: 15 stuks
- Bereidingstijd: 30 min. + 2 uur rusttijd
- Keukenbenodigdheden: Madeleine bakvorm, spuitzak en keukenmachine of handmixer
Hoe maak je Madeleines met chocolade?
- Klop de eieren in een keukenmachine of met een handmixer samen met de suiker, vanille extract en zout luchtig in 8-10 minuten.
- Smelt ondertussen de roomboter en laat wat afkoelen.
- Zeef het amandelmeel samen met het zelfrijzend bakmeel en spatel door het luchtige eimengsel.
- Rasp de schil van de sinaasappel en spatel dit samen met de gesmolten roomboter door het beslag.
- Giet het beslag over in een spuitzak en laat minstens 2 uur rusten in de koelkast. Een hele nacht kan ook!
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Vet met een kwast de bakvorm in met een klein laagje roomboter. Strooi daar wat bloem overheen en klop de overtollige bloem uit de bakvorm zodat alle schelpjes met een heel dun laagje bloem zijn bedekt.
- Vul ieder vormpje door middel van de spuitzak voor 3/4 vol, de cakejes gaan nog rijzen in de oven dus doe ze zeker niet helemaal vol.
- Bak de Madeleines in 8-10 minuten goudbruin. Hou de oven echt goed in de gaten! Iedere oven is anders en daardoor kunnen ze bijvoorbeeld na 8 minuten al perfect zijn. Na het bakken een zal een zogezegd ‘buikje’ op ieder cakeje ontstaan, dit is echt kenmerkend voor Madeleines!
- Haal de Madeleines na 5 minuten uit de vorm en laat verder afkoelen op een rek.
- Smelt de chocolade au bain-marie en hak de hazelnoten fijn.
- Haal 1 voor 1 de Madeleines door de chocolade en strooi dan wat hazelnoot stukjes over de chocolade
- Laat de Madeleines op bakpapier uitharden in de koelkast.
Opmerkingen (0)