Sinaasappel kaneel cake
Heerlijke frisse cake met smaken van sinaasappel en kaneel. Dit pareltje moet je een keer geprobeerd hebben en ook nog een glutenvrij! Dat wil je!
15 min. + 45 min. oventijd
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet je cakevorm goed in met boter of bekleed de vorm met bakpapier, breng ondertussen de boter op kamertemperatuur.
- Rasp de sinaasappel schil en knijp een halve sinaasappel uit.
- Mix met een mixer de boter en suiker tot een romige massa.
- Mix één ei net zo lang tot deze is opgenomen in het suiker mengsel en mix daarna het volgende ei mee in het beslag tot dat deze is opgenomen.
- Voeg de sinaasappelsap, sinaasappelrasp en yoghurt toe en mix het geheel goed door elkaar.
- Voeg het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, kaneel en zout toe en mix alles nog heel kort door elkaar en stop wanneer je geen klontjes meer hebt.
- Spatel de cranberry's door het beslag en giet je beslag in de cakevorm.
- Bak de cake in 45 minuten gaar en laat afkoelen buiten de oven.
- Smelt de pure chocolade au bain marie en decoreer daar je cake mee
- Versier verder nog met fijngehakte pistache nootjes en wat sinaasappelrasp.
Opmerkingen (0)