Ruby chocolade cheesecake
Ruby chocolade! Een echte verassing, perfect voor de roze februari maand.
10 min. + 20 min. baktijd
Ruby chocolade werd in 2017 als nieuwe chocolade soort op de markt gebracht en man, wat zijn we daar blij mee! Ruby chocolade is een roze chocolade met een romige, frisse & licht zurige smaak, erg vergelijkbaar met frambozen en yoghurt. Er wordt geen kleurstof aan toegevoegd en de smaak & kleur zijn volledig te danken aan de cacaoboon zelf.
Chocolade en frambozen is een klassieke combinatie, voor Valentijn kon ik het dan ook niet laten om er deze creatie van te maken, zodat jullie dit voor je geliefde partner, vrienden en/of familie kunt maken!
- Aantal porties: 9
- Bereidingstijd: 10 min. + 20 min. baktijd
- Keukenbenodigdheden: vierkante of brownie bakvorm, oven, bakpapier, grote mengkom, mixer, weegschaal, spatel en steelpan
Hoe maak je de cheesecake?
- Verwarm je oven voor op 160C.
- Smelt je boter in een steelpannetje, giet de hete gesmolten boter over je chocolade en laat het 1 minuut staan, roer dit daarna tot een egale massa en zet dit apart.
- Klop je eieren, suiker & vanille met de mixer op een hoge stand voor zo’n 3 minuten of tot je eieren luchtig en licht van kleur zijn.
- Giet je chocolademengsel bij je eieren en vouw dit met een spatel tot een egale massa.
- Voeg je bloem, cacao, espresso poeder & zout toe en vouw dit door je beslag. Zodra alle bloem is opgenomen stop je met mixen.
- Vet je bakvorm in en bekleed deze met bakpapier, vet daarna nogmaals je bakpapier in. Zo zorg je ervoor dat geen brownie verloren gaat!
Ruby chocolade cheesecake
- Klop je roomkaas en suiker samen tot een egale massa, voeg daarna je ei toe en mix dit nogmaals tot het ei is opgenomen.
- Giet je gesmolten chocolade door je cheesecake mengsel en mix tot een geheel.
Samenstellen
- Giet je brownie beslag in de bakvorm en verdeel dit gelijkmatig over de bodem.
- Giet je cheesecake beslag over de brownie, hierna gebruik je het dunne einde van een mes of een satéprikker om in zigzaggende bewegingen je brownie & cheesecake beslag te ‘swirlen’.
- Strooi als laatst je verse frambozen en ruby chocoladedruppels over de cheesecake-brownie.
- Bak je brownie voor ongv. 20 minuten, de binnenkant moet nog lekker fudgy maar niet te rauw zijn!
- Laat de brownie volledig afkoelen zodat je nette plakken kunt snijden, mocht je zo lang kunnen wachten 😉
- Decoreer je brownie eventueel met stroken gesmolten chocolade & gevriesdroogde frambozen. (zie foto’s)
- Genieten maar!
Opmerkingen (1)