Ruby aardbeien ijsjes
Bij de zomer horen ijsjes! Natuurlijk kun je deze kopen in de winkel maar nóg leuker is het natuurlijk om ze zelf te maken. Je maakt ze zelf zonder al teveel moeite.
30 min.
Bij de zomer horen ijsjes! Natuurlijk kun je deze kopen in de winkel maar nóg leuker is het natuurlijk om ze zelf te maken. Kijk eens naar deze kleurrijke ijsjes van Anne! Je maakt ze zelf zonder al teveel moeite. Wie is er nou niet gek op witte chocolade én roze chocolade in combinatie met roomijs? Ik zou zeggen, ga er maar voor zitten, daar gaan we!
- Aantal porties: Voor 6 ijsjes
- Bereidingstijd: 30 min.
- Keukenbenodigdheden: 6 siliconen ijsvormpjes + stokjes, mixer, vriezer, spuitzak, huishoudfolie, spatel,
Bereidingswijze
- Mix het slagroom, roomkaas, erythritol en vanille extract met elkaar tot een romig geheel.
- Spatel de gepureerde aardbeien en gehakte ruby chocolade erdoorheen
- Schep het ijs beslag in een spuitzak. Knip het puntje eraf.
- Vul de ijsvormpjes met het ijs beslag. Steek de ijsstokjes erin.
- Wikkel een stuk huishoudfolie over de vormpjes en leg ze voor een nachtje in de vriezer.
- Maak naar wens nog een topping van gesmolten witte chocolade.
- Smelt de chocolade volgens de au-bain-marie manier.
- Haal de ijsjes uit de vormpjes en verdeel de witte chocolade erover.
- Smelt vervolgens snel de ruby chocolade volgens de au-bain-marie methode of in de magnetron. Gebruik een lepel om sliertjes te maken van de Ruby chocolade.
- Strooi daarna snel de noten ruis eroverheen.
- Bewaar de ijsjes vervolgens in de vriezer.
Opmerkingen (0)