Romesco saus
Romesco is een smoky Spaanse saus, gemaakt van geroosterde tomaten, gegrilde paprika en hazelnoten.
5 min. + 30 min. oventijd
Je kan hem eten met geroosterde groente, vis of vlees. Natuurlijk kun je hem ook gebruiken als spread op een broodje of als een dip. Heel veelzijdig dus!
- Aantal porties: 10 porties
- Bereidingstijd: 5 min. + 30 min. oventijd
- Keukenbenodigdheden: Keukenmachine, oven, bakplaat
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op de heetste stand, met de grillstand aan. Halveer de tomaten en doe ze met de bolle kant naar boven op de bakplaat. Doe de tomaten in de oven totdat ze zwartgeblakerd zijn. Je kan de tomaten ook met een metalen tang boven een open vlam houden totdat ze zwart zijn en vervolgens nog zacht laten worden in de oven.
- Laat de tomaten vervolgens afkoelen.
- Doe alle ingredienten in de keukenmachine en pulseer totdat je de gewenste textuur hebt.
- Server met geroosterde groenten, vis of vlees.
Opmerkingen (0)