Rocky Road
Er zijn een miljoen variaties die je kunt maken van rocky road. Vandaag delen wij deze heerlijke pretzel rocky road met een peanut butter swirl, maar je kunt er combinaties van maken die jij het lekkerst vindt! Je hebt geen oven nodig, er zijn maar 4 stappen en het is binnen no-time gemaakt. De perfecte last-minute snack dus!
- Aantal porties: 16
- Bereidingstijd: 10 min. + 1 uur wachttijd
- Keukenbenodigdheden: steelpan, vierkante bakvorm van ong. 23 cm en bakpapier
Hoe maak je rocky road
1. Smelt je chocolade, syrup of honing, boter, vanille & zout tot een geheel, laat dit kort afkoelen
2. Voeg 2/3e van je vulling (behalve je pindakaas) toe en mix tot een geheel.
3. Dump dit in je bekleedde bakvorm & verdeel je pindakaas over de top. Swirl dit licht door je beslag met een mes. Top het daarna af met het laatste deel van je vulling mix.
4. Zet dit in de koelkast tot volledig opgesteven, snijdt het in stukken en genieten maar!
Bijna elk land heeft zo zijn eigen variatie op de traditionele rocky road, waar dit dessert nou echt vandaan komt valt te betwisten maar over het algemeen bestaat een rocky road uit het volgende:
- Een fruitig component (gedroogd of gevriesdroogd)
- Een notig component (hazelnoot, pecan, pistache etc.)
- Een zacht component (marshmallow, turks fruit etc.)
- Een krokant component (pretzels, koekjes, maltesers etc)
Als je het bovenstaande dus aan houdt en smaken kiest die goed bij elkaar passen kan het niet fout gaan.
Opmerkingen (0)