Robuuste appelkoeken
Een genietmomentje met enkel de lusten zonder de lasten. Het klinkt als een droom! Soms heb je zin in een heerlijke traktatie, maar dan wel het liefste met een verantwoord karakter. Deze koeken smaken serieus naar Grootmoeders Appeltaart! Weet je wat zo leuk is? Ze bevatten een verrassend ingredient! De quinoapops geven een luchtig element en de knapperige appelstukjes een zoetje en een zuurtje. Ongelofelijk, iedere hap is gewoon een ontdekkingstocht! De koeken zijn door iedereen te maken en laten jouw huis ook meteen heerlijk ruiken.
Heb jij zin in zo’n Robuuste Rakker? Ga dan snel met het recept aan de slag!
Gluten-, lactosevrij, vegan en verantwoord genieten is een feest!
- Aantal porties: 6
- Bereidingstijd: 10 minuten + 15 minuten baktijd
- Keukenbenodigdheden: bakpapier, bakplaat, mengkom, spatel
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius hetelucht.
- Doe de havervlokken samen met het lijnzaad, het zoetmiddel, het bakpoeder, de kaneel, de gesmolten kokosolie, het zout en de moes van de appel in de mengkom. Roer de ingrediënten door elkaar en voeg hier vervolgens de gedroogde appelstukjes aan toe samen met de quinoapops.
- Proef even voor de zekerheid of het beslag op smaak is. Mis je een zoetje? Voeg wat extra zoetmiddel toe. Wil je de koeken iets frisser maken? Voeg wat sinaasappelsap of rasp toe. Hou je van een wat kruidigere koek? Voeg dan wat speculaaskruiden toe!
- Maak 5 a 6 bollen van het deeg en druk deze uit op het bakpapier. Ik drukte nog wat pecannoten in het deeg voor een extra bite!
- Schuif de bakplaat in de oven en bak de koeken in zo’n 15 a 20 minuten goudbruin. Laat de koeken afkoelen en geniet ervan met volle teugen!
Tip! Bewaar de koeken in een afsloten doosje in de koelkast. Dan zijn ze zo’n 4 a 5 dagen houdbaar. Tevens kun je ze ook invriezen.
Opmerkingen (0)