Rising Star Pie!
45 min. + 50 min. oventijd
Zie je de sterren stralen? Een appeltaart met een creatieve twist! Zoals een appeltaart hoort te smaken, enkel gemaakt van pure producten van een goede kwaliteit. Een krokante bodem met een vleugje speculaaskruiden en een fruitige vulling met een accent van citrusfruit. Hier worden we toch blij van? Ben je geen held in de keuken? Niet getreurd, ook jij kan met dit recept aan de slag want deze taart lukt altijd!
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in.
- Week de rozijnen minimaal 5 minuten in warm water
- Snijd de sappige Medjoul dadels alvast in kleine stukjes.
- Doe de ingrediënten voor het deeg in een mengkom maar houd de havermout achter de hand.
- Kneed de ingrediënten tot een soepel deeg. Wanneer het deeg te droog blijft kun je eventueel een klein beetje water toevoegen. Doe dit wel eetlepel voor eetlepel anders ontstaat er ineens een groot zwembad in jouw mengkom.
- Doe wat folie om het deeg en leg het in de koelkast terwijl je aan de slag gaat met de vulling. Hierdoor trekken de smaken in het deeg.
- Snijd de appels in blokjes en voeg de overige ingrediënten voor de vulling toe.
- Haal het deeg uit de koelkast en bekleed de bodem en de randen met 2/3 van het deeg.
- Besprenkel de bodem met de havermout (dit neemt het vocht van de appels op en voorkom je dat je een natte slappe bodem krijgt).
- Vul de springvorm met het appelmengsel. Rol het overgebleven deeg uit en druk met een uitdrukvormpje sterren uit het deeg. Heb je geen sterren in huis? Wees dan jouw eigen Rising Star en maak repen van het deeg die je over de taart kunt spreiden zodat er een traditionele appeltaart ontstaat.
- Besmeer de bovenkant van de taart eventueel met jam voor een glanzend laagje.
- Bak de appeltaart in zo’n 50 minuten goudbruin. Hou je taart goed in de gaten want elke oven is net weer even anders.
- Laat de taart afkoelen buiten de oven en ga ervan genieten!
Opmerkingen (0)