Rijstsalade
Een super lekkere rijstsalade die koud gegeten wordt. Heerlijk voor de zomerse dagen!
25 min. + 2 uur koeltijd
Deze koude rijstsalade is simpel te maken en dient als een heerlijk bijgerecht, tussendoortje of lunch. Nu het lekkere weer er echt begint aan te komen, is deze salade ook echt een perfecte toevoeging aan een zomerse barbecue!
- Aantal porties: 4 porties (als bijgerecht).
- Bereidingstijd: Voorbereiding 15 minuten, koeltijd 2 uur en 10 minuten afmaken.
- Keukenbenodigdheden: Mengkom, kookpan, snijplank, lepel, kommetje en een vergiet.
Bereidingswijze
- Verzamel alle ingrediënten.
- Breng een pan met water aan de kook.
- Voeg de rijst toe en kook deze voor 13 minuten op middelhoog vuur, roer tussentijds door.
- Giet af en laat uitstomen. Roer ook nu voorzichtig door om het aan elkaar plakken van de rijst te voorkomen. Laat ongeveer 2 uur afkoelen.
- Snipper de ui en giet er eventueel een liter gekookt water overheen (dit zorgt ervoor dat de ergste scherpte eraf gaat wanneer je daar niet van houdt).
- Meng de afgekoelde rijst met de mayonaise, sojasaus en sriracha.
- Trek de surimi flakes een beetje uit elkaar en voeg deze samen met de maïs en rode ui aan de rijst toe.
- Meng dit door elkaar samen met de peterselie en de bieslook.
- Genieten maar! Bewaar de rijstsalade maximaal 2 dagen in de koelkast afgedekt of in een bakje.
Opmerkingen (0)