Rabarber kruimeltaart
De combinatie tussen het zuurtje van de rabarber en het zoete van de cake maakt dit tot een overheerlijke rabarber kruimeltaart! Zonder koolhydraten en suikers!
10 min. + 40 min. oventijd
Omdat ik bij dit recept amandelmeel en erythritol (Stevia Brown) heb gebruikt. Het leuke is dat je zelfs groente binnen krijgt met deze taart omdat rabarber een groente is en niet een fruitsoort. Ben je niet zo van de rabarber? Vervang de rabarber dan door 100gr blauwe bessen. Ook super lekker!
- Aantal porties: 8
- Bereidingstijd: 55 minuten
- Keukenbenodigdheden: springvorm 10cm, bakpapier, zilverfolie, oven, 4 kommen, handmixer
- Voedingswaarden: 286 kcal, 12 gram koolhydraten, 27 gram vet, 8 gram eiwitten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 170° hetelucht
- Snij de rabarber in schijfjes van 5mm en meng dit in een kom met de stevia sweet vanille.
- Meng in een kom de amandelmeel met de kokosmeel, bakpoeder en zout.
- Meng in een andere kom voor de kruimel de amandelmeel met de kokosmeel, roomboter en stevia brown en mix dit met een handmixer tot er kruimels ontstaan.
- Doe de roomboter en roomkaas in een kom en mix deze in ca 2 minuten luchtig met een handmixer
- Voeg hier de zaadjes van het vanillestokje en de stevia brown aan toe en mix dit goed door elkaar.
- Voeg een voor een de eieren toe en mix dit tot alle eieren goed zijn opgenomen in het beslag.
- Doe beetje bij beetje de amandelmeel mengsel bij het beslag en meng dit tot je een mooi beslag krijgt.
- Neem de springvorm, leg op de bodem een velletje bakpapier en doe hier het beslag in. Leg er bovenop de rabarber en daarbovenop weer de kruimels.
- Bak deze in ca 40 minuten maar doe na ongeveer 15 minuten de springvorm bedekken met zilverfolie zodat de kruimels niet te zwart worden. Controleer altijd even met een satéprikker of de taart gaar is, iedere oven is anders
Opmerkingen (4)
Bedankt voor je bericht! In het recept wordt voor de cake 70 gram stevia brown (erythritol) gebruikt en voor de rabarbervulling 30 gram stevia sweet vanille.
Bedankt voor je reactie! In dit recept is de Stevia Brown de Erythritol, het recept is gelijk ook iets aangepast.
Veel bakplezier!