Rabarber Cake
Heerlijke cake gemaakt van rabarber!
60 min.
Een heerlijke vegan cake die gemaakt is van rabarber. De cake heeft een heerlijke topping van geschaafde amandelen. Lekker voor bij de koffie!
- Aantal porties: 12 stukken
- Bereidingstijd: 60 min.
- Keukenbenodigdheden: Ovale bakvorm 22cm, 3 kommen, handmixer
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de zijkanten en onderkant van een ovale bakvorm in. Voeg dan een beetje amandelmeel toe zodat de binnenkant van de pan bedekt is. Draai om en laat de overtollige bloem er gewoon uit vallen.
- Meng rabarber, suiker en bloem in een kleinere kom, zet dit apart.
- Meng in een mengkom de bloem, zout, bakpoeder en de baking soda.
- Meng in een andere kom plantaardige boter en suiker tot een romige consistentie en voeg dan
amandelmelk, plantaardige yoghurt, vanille extract, appelciderazijn en citroensap toe. - Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en meng dit, maar meng het niet te veel (als de textuur te vloeibaar is, voeg dan meer bloem toe en als het te dik is, voeg dan meer melk toe).
- Voeg de rabarber toe en meng voorzichtig met een spatel.
- Voeg het mengsel toe aan de vorm en bak ongeveer 25 minuten.
- Terwijl het aan het bakken is, bereid je het mengsel voor de topping door de plantaardige
boter in een pan te smelten, voeg dan suiker toe en zodra het gesmolten is, voeg je amandelen
toe en roer tot het een goud bruine kleur heeft. - Voeg na 25 minuten het amandelmengsel toe aan de cake en bak nog 20 minuten (tip: bak tot een
satéprikker er schoon uitkomt). - Laat afkoelen voordat je het uit de vorm haalt. Eetsmakelijk!
Opmerkingen (0)