Pure chocolade mouse
Omdat het bijna Kerst is, garneer je het met kerstchocolade en rode musketzaad. Het perfecte toetje voor tijdens de feestdagen!
10 min + 2 uur afkoelen
Een makkelijker recept voor pure chocolade mousse is er niet. Voor deze pure chocolade mousse gebruik je namelijk maar twee ingrediënten: pure chocolade en slagroom.
- Aantal porties: 4 personen
- Bereidingstijd: 10 minuten + 2 uur koelkast
- Keukenbenodigdheden: kom, garde, 4 kleine schaaltjes
Bereidingswijze
- Smelt de chocolade au-bain-marie en roer goed door.
- Klop ondertussen de slagroom stijf. Dit kan zonder suiker hieraan toe te voegen, maar mag uiteraard ook met voor de echte zoetekauw.
- Schep de gesmolten chocolade door de slagroom. Dit doe je voorzichtig met een spatel zodat het luchtig blijft.
- Doe in ieder glaasje 1 theelepel rode musketzaad. Verdeel hierna de chocolade mousse over de glaasjes. Zet de glaasjes minimaal 2 uur in de koelkast.
- Garneer de pure chocolade mousse met kerstchocolade en rode musketzaad. Genieten maar!
Opmerkingen (0)