Pumpkin spice koeken
Pumpkin spice koeken zijn een heerlijke traktatie die perfect passen bij de herfst. Ze hebben de perfecte combinatie van comfort en smaak!
45 min.
Pumpkin spice: een warme kruidenmix perfect om heerlijke recepten mee te bakken voor de koudere dagen! Met dit recept maak je de lekkerste koeken die knapperig van buiten zijn en nog een beetje zacht vanbinnen! TIP: Voeg als variant aan dit recept gehakte pecannoten en pure chocolade toe!
- Aantal porties: 7-8 grote koeken
- Bereidingstijd: 45 min.
- Keukenbenodigdheden: ijsknijper en een handmixer of keukenmachine
Bereidingstijd
- Zorg voordat je begint dat de roomboter en eierdooier op kamertemperatuur zijn!
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Voor dit recept gebruik je pompoenpuree, maar het is heel belangrijk dat hier absoluut geen vocht meer in zit, schep de pompoenpuree op een bord en bedek met wat keukenrol. Herhaal dit proces steeds opnieuw totdat de keukenrol droog blijft. Wanneer je deze stap overslaat zullen de koeken een hele andere structuur en daarmee ook smaak krijgen.
- Meng de droge ingrediënten (bloem, pumpkin spice, bakpoeder, baking soda en zout) door elkaar en zet apart.
- In een andere kom: mix de boter met bruine suiker in 2-3 minuten luchtiger, voeg dan de eierdooier, vanille en pompoenpuree toe en mix nog even kort door
- Voeg dan de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en mix door tot een mooi koekdeeg.
- Als je pecannoten en chocolade toevoegt aan dit recept is dit het moment om het erbij te doen! Mix kort door het deeg totdat alles gemengd is.
- Op een apart bord meng je 1 eetlepel kristalsuiker met 1 theelepel pumpkin spice.
- Maak met een ijsknijper bolletjes van het koekdeeg en rol deze door het suikermengsel.
- Plaats de kookballetjes vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat (laat genoeg ruimte tussen alle koekjes over), bak zonodig in twee keer. Druk de koeken niet plat, ze zullen nog helemaal uitlopen tijdens het bakken.
- Bak de koeken in +- 12 minuten gaar!
Opmerkingen (0)