Pumpkin chocolade bites
Wat heeft er nou meer de smaak van herfst dan pompoen en pumpkin spice kruiden? Deze heerlijke bites hebben het beiden!
20 min.
Een makkelijke no-bake snack gemaakt van havermeel, pompoen, pindakaas/notenpasta, ahornsiroop én omhuld met pure chocolade. Snel en makkelijk gemaakt. Glutenvrij, lactosevrij en vegan te maken.
- Aantal porties: 6-8 personen
- Bereidingstijd: 20 min. + 1 uur wachttijd
- Keukenbenodigdheden: pan, mengkom en een staafmixer
Bereidingswijze
- Begin met het maken van de pompoenpuree. Kook wat pompoen en laat afkoelen. Pureer dit vervolgens glad met eventueel met een klein scheutje water.
- Meng alle ingrediënten voor de bites door elkaar tot een deeg dat je kan kneden. Verdeel het deeg vervolgens in 8 a 10 balletjes. Kies ervoor om deze in een siliconen vorm te drukken of in balletjes te houden. Zet daarna voor een half uurtje in de koelkast.
- Ga vervolgens verder aan de chocolade laag. Smelt de chocolade en de kokosolie au bain-marie.
- Verdeel dit over de bites en laat weer opstijven in de koelkast!
Geniet ervan! De bites blijven ongeveer 4 dagen goed in de koelkast.
Opmerkingen (0)