Protein Oatmeal chocolate chip cookies
Een gezonde snack met veel proteïne? Dan zijn deze koekjes perfect voor jou!
25 min. + 25 min. oventijd
Oeeehlala, weer een lekker bakreceptje voor jullie! Door de o.a. havermeel en vegan protein worden de koekjes lekker kruimelig, het lijken net een soort zandkoekjes! Voor bij de koffie of thee, voor jezelf of met visite. Smakelijk.
- Aantal porties: Voor 8 koekjes.
- Bereidingstijd: 25 min. bereidingstijd + 25 min. baktijd.
- Keukenbenodigdheden: Oven, bakplaat, bakpapier en een keukenmachine.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Mix eerst alle natte ingrediënten ((plantaardige) melk, rozijnen, eieren, kokosolie, pindakaas) met een keukenmachine tot een gladde massa.
- Mix apart alle droge ingrediënten (havermeel, eiwitpoeder, boekweitmeel, kruiden- en specerijen, chiazaad, bakpoeder) door elkaar heen.
- Meng nu de natte massa met de droge ingrediënten tot een geheel.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Maak kleine balletjes van het deeg, en druk deze iets plak op de bakplaat. Dit zijn je koekjes.
- Optioneel: top de koekjes optioneel af met chocolade.
- Schuif de bakplaat met koekjes voor 20-25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
- Laat de koekjes goed afkoelen voordat je ze van de bakplaat afhaalt, dit voorkomt dat ze uit elkaar vallen.
- Smakelijk!
Let op: wanneer je niet een vegan eiwitpoeder gebruikt, dan heb je ook minder vocht nodig, dus zou je minder (plantaardige) melk kunnen toevoegen. De eiwitpoeder kun je ook helemaal weglaten, hier zou extra meel voor in de plaats kunnen.
Opmerkingen (0)