Pompoenrisotto met gerookte tofu
Heb jij zin in een heerlijke risotto? Dan is dit de perfecte keuze voor jou!
25 min. + 50 min. kooktijd
Ben jij ook zo gek op risotto? Het is een heerlijk recept dat nooit teleurstelt, zelfs niet als het ons komt bezoeken. Romige risotto kan je op verschillende manieren maken, maar vers gekookt smaakt deze het lekkerst.
- Aantal porties: 4
- Bereidingstijd: 25 minuten voorbereiden + 50 minuten koken
- Keukenbenodigdheden: pot, pan, bakplaat, bakpapier, mixer
Bereidingswijze
- Snijd de pompoen doormidden en verwijder de zaden.
- Snijd de helft ervan, ongeveer 450 g, in blokjes en doe dit in een kleine pot met deksel. Voeg een beetje olijfolie toe en laat de pompoen onder het deksel zacht worden (20min)
- Meng de blokjes vervolgens tot een gladde puree.
- Snij de andere helft van de pompoen in dunnere hoefijzers en snij de gerookte tofu in blokjes.
- Wrijf de pompoen licht met olie, voeg zout toe, bestrooi met zwarte peper en bak in een oven verhit de olie in een pan en bak de tofu goudbruin.
- Verwarm de groentebouillon in een pan en bereid alle overige ingrediënten.
- Verhit 1 el olijfolie en 1 el plantaardige boter in een pan. Bak de witte uit goudbruin op middelhoog vuur, dit duurt ongeveer 5 minuten.
- Als je salie hebt, voeg dan twee verse blaadjes toe en bak een paar minuten tot ze donker en knapperig worden. Breng de boter mooi op smaak. Nadat de uien en salie gebakken zijn, voeg je geraspte knoflook een minuut toe.
- Verwijder de salieblaadjes. Voeg als het geurig is gedroogde tijm en arboriorijst toe. Bak alles kort samen tot de rijst glazig begint te worden.
- Na het opscheppen kunt u de risotto met de bouillon bedruipen. Elke keer dat de rijst het vocht heeft opgenomen, voeg je met een pollepel een nieuw portie bouillon uit de pan toe en roer. Het roeren en bedruipen gaat door totdat de rijst dik is geworden - nog niet helemaal zacht genoeg om te eten en de bouillon op is.
- De rijst moet al dente zijn. Voeg nootmuskaat, zwarte peper en zout. voeg naar eigen smaak boter en parmezaan toe - de risotto wordt romiger.
- Als de risotto klaar is, voeg je de gebakken groenten toe, de risotto moet vloeibaar zijn en over de borden lopen. Serveer het met pompoenpitten en kruiden.
Opmerkingen (0)