Pompoenbrood
Dit pompoenbrood is het perfecte bakrecept voor op een koude en regenachtige dag, maar ook op andere dagen is hij heerlijk hoor! Normaal gesproken ben ik meer van het koken dan van het bakken, maar als de dagen kouder en donkerder worden geeft het me zo een fijn en verwarmend gevoel om lekker in de keuken te staan en wat te bakken. Zeker als er daarna zoiets lekkers uitkomt en het huis ruikt naar de lekkere kruiden die gebruikt worden in dit recept.
Een heerlijke luchtige, kruidige cake, gevuld met knapperige stukjes pecannoten en afgemaakt met een lekkere frisse frosting. Dit pompoenbrood is ideaal als tussendoortje, maar kan ook prima als ontbijt samen met een kop koffie of thee. Hoe dan ook, als er een recept is dat je deze herfst uit moet proberen, dan is het deze wel.
- Aantal porties: Voor 10-12 plakjes.
- Bereidingstijd: ca. 20 min. + 50 min. oventijd.
- Keukenbenodigdheden: Een oven, blender en een cakevorm.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng in een kom het havermeel met het amandelmeel, de kaneel, pumpkin spice kruiden, bakpoeder en bakingsoda.
- Doe de plantaardige melk in een bakje en voeg hier de appel cider azijn aan toe. Zet dit even opzij.
- Doe de bananen, dadels, pompoenpuree en vanille extract in een blender en meng dit tot een glad mengsel.
- Voeg nu het vloeibare pompoenmengsel en de plantaardige melk toe aan de droge ingrediënten. Meng dit tot een samenhangend beslag.
- Snijd de pecannoten in stukken en voeg deze ook toe aan het beslag. Roer deze door het beslag heen.
- Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet hier het beslag in. Zet in de oven voor circa 50 minuten en laat daarna afkoelen.
- Meng voor de frosting alle ingrediënten door elkaar tot een geheel. Zodra het pompoenbrood is afgekoeld kun je de frosting eroverheen doen en afmaken met wat extra pompoenpitten en pecannoten.
- Heb je geen pompoenpuree? Je kunt ook gewoon pompoen gebruiken die je gekookt hebt of in de oven hebt geroosterd.
Opmerkingen (0)