Pompoen pannenkoeken
Meli Martina maakte deze pompoen pannenkoeken waarmee ze de foodchallenge van november met het thema 'Echte herfstsmaken' won. Bekijk hier haar winnende recept!
30 min.
Arepa di pampuna zijn Antiliaanse pompoen pannenkoeken. Arepa di pampuna betekend in het Papiaments pompoen pannenkoek. Ze zijn heerlijk en je kunt ze beleggen met je eigen favoriete toppings, maar ze zijn in ieder geval extra lekker met stroop, honing of poedersuiker!
- Bereidingstijd: Circa 30 minuten.
- Keukenbenodigdheden: Snijplank, keukenmes, pannetje, vork (of stamper), zeef, mengkom en een koekenpan.
Bereidingswijze
- Snij de pompoen in stukjes en kook ze in ca. 15 minuten gaar in water met eventueel een snufje zout.
- Prak de pompoen fijn.
- Zeef de bloem met het bakpoeder.
- Mix alle ingrediënten goed door elkaar.
- Smelt een beetje boter of olie in de pan en schep 2 flinke lepels per pompoen pannenkoek in de pan.
- Bak de pompoen pannenkoeken rustig aan beide kanten mooi bruin.
- Bak 2 a 3 arepa di pampoena tegelijk.
Dit recept is gemaakt door @melimartinaedwards
Opmerkingen (0)