Pluk roos pecannoten brood
Een heerlijk brood met pecan verwerkt in de vorm van een roos!
2,5 uur + 30 min. oventijd
Een heerlijk plukbrood in de vorm van een roos met een lekkere vulling van pecannoten en ahornsiroop. Dit deeg is een soort Brioche deeg, wat het een rijkelijk en luxe brood maakt.
- Aantal porties: 1 brood
- Bereidingstijd: 2,5 uur + 30 min. oventijd
- Keukenbenodigdheden: Keukenmachine, weegschaal, deegroller, springvorm 16 cm, oven, beslagkom, doekje, hakmolentje.
Bereidingswijze
- Meng het gist en de suiker met de lauwwarme melk en laat staan totdat je een soort cappuccino laagje krijgt. Dit duurt ongeveer zo’n 5 minuten.
- Meng daarna de overige ingrediënten voor het deeg met elkaar, dit kan met de hand of met een keukenmachine. Kneed het deeg met de hand, of met een deeghaak voor ongeveer 10 minuten. (Gebruik je een keukenmachine doe dit dan op middel lage stand)
- Vorm het deeg tot een bol, en dek af, zet op een tochtvrije warme plek en laat 1 uur rijzen.
- Maak ondertussen de pecannoten ahornsiroop vulling door alle ingredienten in een hakmolentje te doen. Laat deze het mengsel hakken, maar niet te lang want er mogen wat grotere stukjes in zitten. Roer daarna eventueel nog even goed door.
- Verdeel het deeg nu tot ongeveer 8 bolletjes.
- Rol een bolletje uit tot een lapje.
Opmerkingen (0)