Pitten crackers
Deze pitten crackers zijn heerlijke, knapperige crackers die een voedzame en smaakvolle snack vormen. Geniet ervan op elk moment van de dag!
15 min. + 45 min. oventijd
Om de start van het nieuwe jaar goed te vieren heb ik hier een lekker vezelrijk receptje. Bomvol vitamines, en ze vullen ook nog eens.
- Aantal porties: voor 36-50 stuks
- Bereidingstijd: totaal 60 minuten: voorbereiding 15 min. + oventijd 45-50 min.
- Keukenbenodigdheden: mengkom, bakplaat, bakpapier, spatel, weegschaal en een bakrooster
Bereidingswijze
- Meng de gebroken lijn met het chiazaad en roer hier het kokende water doorheen.
- Roer tussendoor door.
- Verwarm de oven op 170 graden, boven en onder warmte.
- Meng nu alle ingrediënten door het lijnzaad/chiazaad mengsel.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier en druk uit. Dit gaat het makkelijkst met een stukje bakpapier of huishoudfolie. Druk dus goed uit, zodat het hele pittenmengsel over de bakplaat is verspreid.
- Bak de ‘crackers’ nu voor zo’n 30 minuten.
- Haal uit de oven snijd de plak in 36 of ongeveer 50 stukjes.
- Draai de crackers om en bak vervolgens nog zo’n 15 minuten in de oven. Wanneer je de crackers nog te soft vindt, verleng je de baktijd met 5 minuten.
- Laat afkoelen op een bakrooster, zodat er geen condens kan ontstaan die de crackertjes weer zacht kan maken.
De crackers zijn heerlijk als lunch met bijvoorbeeld hoemoes en een komkommer, of als crackertjes op de borrelplank. Bewaar ze een week in een luchtdicht afgesloten bakje. Piep ze eventueel nog eventjes op in de airfryer.
Opmerkingen (0)