Wegens Black Friday kan het voorkomen dat je order later wordt bezorgd dan dat je van ons gewend bent. Onze excuses voor het ongemak!

Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Pistachenoten roosteren

3.2
(5)
Pistachenoten zijn stiekem het allerlekkerste als ze geroosterd zijn. Wil je graag jouw eigen smaak toevoegen aan deze nootjes? Lees in deze blog hoe je pistachenoten het lekkerste kunt roosteren, zonder toegevoegde middelen.
15 min.
Pistachenoten roosteren

Als de pistachenoot rijp is springt de schil een klein stukje open en is de heerlijke groene / paarse noot zichtbaar. Pistachenoten zijn zowel rauw als geroosterd uitstekend te eten, maar de licht geroosterde pistachenoot krijgt van veel mensen de voorkeur. Het roosteren van de pistachenoot zorgt ervoor dat de notensmaak beter te proeven is en de noot een stuk smaakvoller wordt.

Ongepelde of gepelde pistache noten roosteren

Het is mogelijk om zowel gepelde als ongepelde pistachenoten te roosteren, maar in de meeste gevallen worden pistachenoten ongepeld geroosterd. De pistachenoten worden dan in zijn geheel geroosterd en eventueel gekruid, waarna ze gepeld worden op het moment dat ze gegeten worden.

Stappenplan pistachenoten roosteren in de oven

  1. Haal de bakplaat uit de oven en voorzie deze van een vel bakpapier.
  2. Verwarm de oven voor op 120 °C.
  3. Neem een half glas water (+/- 125 ml) en los hier 5 tot 6 theelepels zout in op.
  4. Breng dit aan de kook in een pannetje en voeg hier ongeveer 4 glazen gevuld met pistachenoten aan toe.
  5. Laat het geheel koken totdat al het water verdampt is en het zout in de pistachenoten getrokken is.
  6. Verspreid de pistachenoten over de bakplaat en zorg dat de noten niet op elkaar liggen.
  7. Laat de noten 30 minuten in de oven roosteren en haal de bakplaat daarna uit de oven om de noten om te draaien met een lepel of spatel. Plaats de bakplaat daarna andersom weer terug in de oven.
  8. Laat de pistachenoten nu nog eens 30 minuten roosteren en houd ze daarna goed in de gaten. Als de schil van de noten goudbruin is en de geur van geroosterde noten goed te ruiken is zijn ze klaar. Proef even voor de zekerheid of de noten gaar zijn, als dat zo is haal je ze meteen uit de oven. In totaal moeten ze 1 tot 1,5 uur roosteren voordat ze klaar zijn.
  9. Leg de pistachenoten vervolgens gedurende 60 minuten op een aparte schaal zodat ze kunnen afkoelen en de vrijgekomen (gezonde) oliën weer geabsorbeerd kunnen worden door de noot.

De lekkerste pistachenoten roosteren

Het is uiteraard ook mogelijk de pistachenoten te branden zonder dat je van tevoren zout toevoegt. Dit maakt ze gezonder maar zorgt er ook voor dat ze net iets minder smaakvol zijn dan wanneer je wel zout toevoegt.

Houdt de pistachenoten nadat ze een uur in de oven geroosterd hebben goed in de gaten. De grens van gaar naar verbrand is namelijk erg snel gepasseerd en verbrande pistachenoten zijn niet lekker en bovendien minder gezond. Als noten te lang roosteren worden de gezonde onverzadigde vetten omgezet naar ongezonde verzadigde vetten, en dat maakt deze verantwoorde snack een heel stuk minder verantwoord.

Zelf aan de slag met pistachenoten roosteren

Ben je benieuwd naar de heerlijke smaak en de geur van zelf geroosterde pistachenoten? Duik dan snel de keuken in met jouw rauwe pistachenoten. Binnen no-time heb je heerlijke geroosterde noten op tafel staan.

Dit bericht is geplaatst in Recepten, Tussendoortjes recepten, Snacks recepten en getagged met Pistachenoten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Pistachenoten ongebrand
De Notenshop
Waardering:
90% of 100

Vanaf 7,95

Pistachenoten raw
Pistachenoten ongebrand
400 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
7,95
 19,88/kg
1000 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
17,95
 17,95/kg
11340 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
179,95
 15,87/kg
Pistachenoten gepeld & ongebrand
De Notenshop
Waardering:
94% of 100

Vanaf 9,95

Pistachenoten raw gepeld
Pistachenoten gepeld & ongebrand
350 gram zak
Info
De voorraad wordt opgehaald
Special Price 9,95 Regular Price 10,95
 28,43/kg
800 gram zak
Info
De voorraad wordt opgehaald
Special Price 20,95 Regular Price 21,95
 26,19/kg
1000 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
26,95
 26,95/kg
5500 gram emmer
Info
De voorraad wordt opgehaald
Special Price 149,95 Regular Price 154,95
 27,26/kg
10000 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
265,00
 26,50/kg
Biologische pistachenoten raw
Bio
Pistachenoten ongebrand & gepeld (bio)
De Notenshop
Waardering:
90% of 100

Vanaf 10,95

Biologische pistachenoten raw
Pistachenoten ongebrand & gepeld (bio)
250 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
10,95
 43,80/kg
500 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
20,95
 41,90/kg
10000 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
385,00
 38,50/kg
Pistachenoten ongebrand & gepeld (donkergroen)
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 15,95

Pistachenoten raw gepeld
Pistachenoten ongebrand & gepeld (donkergroen)
250 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
15,95
 63,80/kg
12500 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
700,00
 56,00/kg