Pistache witte chocolade cheesecake
Een speciale gelegenheid op de planning? Deze frisse no-bake cheesecake is gegarandeerd een hit!
20 min.
Met dit recept maak je heel gemakkelijk een lekkere no bake cheesecake! Superleuk voor bijvoorbeeld op de paastafel, maar zo'n lekkere cheesecake is natuurlijk altijd goed. Ik gebruikte voor de bodem citroen amandel koekjes die de taart een lekker frisse toets geeft.
- Aantal porties: 8
- Bereidingstijd: 20 min. + een nacht in de koelkast
- Keukenbenodigdheden: springvorm 20 cm ø, keukenmachine of handmixer, foodprocessor of hakmolen
Bereidingswijze
- Maal de koekjes fijn in een foodprocessor of hakmolen en smelt de roomboter.
- Bekleed de onderkant van de springvorm met bakpapier en smeer de zijkant in met een beetje roomboter of neutrale olie.
- Meng de gemalen koekjes en roomboter door tot er een structuur zoals nat zand ontstaat, stort het koekmengsel in de springvorm en druk goed stevig en gelijkmatig aan met de achterkant van een lepel. Zet zolang in de koelkast.
- Smelt de witte chocolade au bain-marie en zet apart om af te koelen.
- Verwarm nu 2 eetlepels van de slagroom in een steelpannetje (laat het niet koken) en leg 2 gelatineblaadjes in een bakje met koud water.
- Knijp na een paar minuten de gelatine uit en voeg het bij de warme slagroom, roer door tot het opgelost is en zet ook dit apart om wat af te koelen.
- Klop de slagroom nu op (het hoeft niet volledig stijf te zijn maar wel wat stevig).
- Voeg dan lepel voor lepel de roomkaas toe en daarna de vanille, klop rustig door .
- Voeg nu al mixende beetje bij beetje de witte chocolade toe, zorg ervoor dat je niet teveel in 1 keer toevoegt anders heb je kans dat het mengsel gaat schiften.
- Als laatste voeg je het room-gelatine mengsel toe en de pistachepasta, mix door tot alles gemengd is.
- Verdeel nu de vulling over de bodem en maak de bovenkant mooi glad met een lepel, zet een nacht in de koelkast en maak de taart de volgende dag af met de paas decoratie.
Opmerkingen (2)
Het ligt inderdaad aan de pasta. Die van ons is wat bruiner, maar je hebt ook pistachepasta die groener is. Daardoor wordt je cheesecake ook groener.
Veel bak plezier!
De Notenshop