Pistache vanille cake
Deze heerlijke pistache vanille cake maak je gemakkelijk zelf. Daarnaast is dit pareltje ook nog eens koolhydraatarm en suikervrij.
5 min. + 40 min. oventijd
Altijd al willen weten hoe je pistache noten kunt verwerken in een recept? Dan is het goed om te weten dat pistache noten heerlijk te combineren zijn met de smaken vanille en framboos. Het contrast tussen de noten en het zoet zure van de framboos maken een verrassende combinatie. Met dit recept maak je een koolhydraatarme en suikervrije pistache vanille cake. De cake is snel en makkelijk te maken, dus mocht je onverwachts visite krijgen in de middag, kan je in de ochtend nog snel deze cake op tafel toveren!
Bereiding
- Voeg het amandelmeel, eieren, roomkaas, roomboter, vanille suiker, bakpoeder en zout toe aan de mengkom. Mix het geheel romig op voor 2 minuten. Vervolgens spatel je de gehakte pistache noten erdoorheen.
- Schep het beslag in de cakevorm
- Bak de cake voor 40 minuten in de oven op 180 graden
- Laat de cake buiten de oven volledig afkoelen.
- Verdeel daarna de suikervrije poedersuiker over de cake en snijdt wat frambozen voor op de topping.
- Bewaar de cake in een afgesloten trommel in de koelkast. Of snij de cake in plakjes en vries per plakje in.
Opmerkingen (4)
Ik heb dit nog nooit meegemaakt haha, hebben jullie enig idee?
Het kan zijn dat de instellingen van jou oven niet helemaal overeenkomt met het recept. Elke oven is natuurlijk anders. Misschien moet hij iets minder lang en af en toe kijken met een satéprikker of dat je cake gaar is aan de binnenkant.
Veel bakplezier!
Groetjes,
De Notenshop
Goed dat het je is opgevallen, we gaan het meteen aanpassen! De oven moet op 180 graden staan.
Groetjes,
De Notenshop