Pistache shortbread bars
Deze pistache bars combineren de romige smaak van pistache met de kruimeligheid van shortbread – een onweerstaanbare verwennerij!
45 min
Je hebt het vast voorbij zien komen: de Dubai reep! Knapperige chocolade met een vulling van pistache pasta en kadayif. Met deze vulling kun je een heleboel andere lekkere recepten maken, waaronder deze lekkere repen! Geen gedoe om de vulling zelf te maken, want De Notenshop verkoopt deze vulling kant en klaar in een potje! Perfect om tijd te besparen en de smaak is perfect.
- Aantal porties: 10-12 stuks
- Bereidingstijd: 45 minuten
- Keukenbenodigdheden: siliconen bakvorm (ik gebruikte een rechthoekige vorm maar een siliconen muffinvorm kan ook)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Mix de tarwebloem, kristalsuiker en de koude blokjes roomboter in een keukenmachine of met de hand tot een mooi deeg! Is het deeg te droog? Voeg dan 1 el water toe.
- Pak de siliconen bakvorm erbij en verdeel het deeg over de vormpjes, druk goed stevig aan met de achterkant van een lepel en prik er vervolgens enkele gaatjes in, zodat ze gelijkmatig zullen garen.
- Bak de bodempjes in 18-20 minuten goudbruin in de oven en laat daarna volledig afkoelen in de vormpjes.
- Smelt de chocolade druppels au bain-marie.
- Verdeel de pistache kadayif pasta over de kookbodempjes.
- Giet daarna een laagje gesmolten chocolade over de vulling en maak dit mooi egaal door de siliconen vorm een paar keer op het werkblad te tikken.
- Strooi als laatste wat pistachemeel over de chocolade en laat de bars nu 30-60 minuten in de vriezer opstijven, zodat ze mooi uit de vormpjes komen.
- Haal de bars uit de vorm en bewaar ze daarna in de koelkast!
Opmerkingen (0)