Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt
95% van 100
9.5 / 10
Toon alle reviews

Pistache shortbread bars 

0
(0)
Deze pistache bars combineren de romige smaak van pistache met de kruimeligheid van shortbread – een onweerstaanbare verwennerij!
45 min
Pistache shortbread bars 

Je hebt het vast voorbij zien komen: de Dubai reep! Knapperige chocolade met een vulling van pistache pasta en kadayif. Met deze vulling kun je een heleboel andere lekkere recepten maken, waaronder deze lekkere repen! Geen gedoe om de vulling zelf te maken, want De Notenshop verkoopt deze vulling kant en klaar in een potje! Perfect om tijd te besparen en de smaak is perfect.

  • Aantal porties: 10-12 stuks 
  • Bereidingstijd: 45 minuten 
  • Keukenbenodigdheden: siliconen bakvorm (ik gebruikte een rechthoekige vorm maar een siliconen muffinvorm kan ook)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Mix de tarwebloem, kristalsuiker en de koude blokjes roomboter in een keukenmachine of met de hand tot een mooi deeg! Is het deeg te droog? Voeg dan 1 el water toe.
  3. Pak de siliconen bakvorm erbij en verdeel het deeg over de vormpjes, druk goed stevig aan met de achterkant van een lepel en prik er vervolgens enkele gaatjes in, zodat ze gelijkmatig zullen garen.
  4. Bak de bodempjes in 18-20 minuten goudbruin in de oven en laat daarna volledig afkoelen in de vormpjes.
  5. Smelt de chocolade druppels au bain-marie.
  6. Verdeel de pistache kadayif pasta over de kookbodempjes. 
  7. Giet daarna een laagje gesmolten chocolade over de vulling en maak dit mooi egaal door de siliconen vorm een paar keer op het werkblad te tikken.
  8. Strooi als laatste wat pistachemeel over de chocolade en laat de bars nu 30-60 minuten in de vriezer opstijven, zodat ze mooi uit de vormpjes komen.
  9. Haal de bars uit de vorm en bewaar ze daarna in de koelkast!

Dit bericht is geplaatst in Recepten, Tussendoortjes recepten, Bakrecepten en getagged met Tarwebloem, Kristalsuiker, Pistache

Opmerkingen (0)

Gebruikte ingrediënten
Callebaut Chocolade Druppels Melk
Callebaut
Waardering:
97% of 100

Vanaf 9,95

Callebaut Chocolade Druppels Melk
Callebaut Chocolade Druppels Melk
500 gram zak
Info
De voorraad wordt opgehaald
9,95
 19,90/kg
1000 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
19,95
 19,95/kg
10000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
178,95
 17,90/kg
Pistachenotenmeel
De Notenshop
Waardering:
93% of 100

Vanaf 6,95

Pistachenotenmeel
Pistachenotenmeel
300 gram
Info
De voorraad wordt opgehaald
6,95
 23,17/kg
Tarwebloem (Patent)
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 1,75

Tarwebloem (Patent)
Tarwebloem (Patent)
1000 gram
Info
De voorraad wordt opgehaald
1,75
 1,75/kg
1000 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,09
 2,09/kg
20000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
32,95
 1,65/kg
Kristalsuiker
De Notenshop
Waardering:
100% of 100

Vanaf 2,25

Kristalsuiker
Kristalsuiker
750 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,25
 3,00/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
47,95
 1,92/kg
Pistache Kadayif Pasta (300 gram)
De Notenshop
Waardering:
97% of 100
8,95