Pistache kwarkglaasjes met aardbeien
Fan van pistache? Dan is dit recept écht een aanrader! Met dit recept maak je gelijk een heerlijke pistache pasta die je op allerlei manieren kunt gebruiken, zo ook om zelf pistache kwark mee te maken zonder onnodige toegevoegde suikers!
40 min. + 10 min oventijd
Met dit recept maak je een grotere hoeveelheid pistache pasta dan nodig, de overgebleven hoeveelheid kun je in een afgesloten potje enkele weken in de koelkast bewaren.
- Aantal porties: 2
- Bereidingstijd: 40 min. + 10 min. oventijd
- Keukenbenodigdheden: Krachtige keukenmachine of blender, bakplaat, bakpapier, mengkom, 2 glaasjes
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 165 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hier de pistachenoten over, rooster 10 minuten in de oven en laat de nootjes dan volledig afkoelen.
- Maal de pistachenoten in een keukenmachine of blender tot een gladde pistache pasta. Hoe langer je mixt, hoe smeuïger het wordt! Het kost echt even wat tijd (10-15 minuten) voordat alles samenkomt. Maar met een beetje geduld en regelmatig tussendoor roeren, krijg je een geweldig resultaat!
- Meng 2 eetlepels pistache pasta met de kwark en de stevia syrup.
- Verdeel dan de pistache kwark met wat gesneden aardbeien en granola over de glaasjes en maak af met de heerlijke toppings!
Opmerkingen (0)