Pistache dadel clusters
Pistachenoten voegen een heerlijke nootachtige smaak en een knapperige textuur toe aan de clusters. Ze zijn ook rijk aan voedingsstoffen zoals gezonde vetten, eiwitten, vezels, en vitamines.
De dadels fungeren als natuurlijke zoetstof voor de clusters en voegen een lekkere zachte bite toe. Ze bevatten van nature suikers, zoals glucose, fructose en sucrose, evenals vezels, kalium en andere voedingsstoffen.
Een klein snufje zout kan de smaak van de clusters in balans brengen en de nootachtige en zoete smaken versterken.
- Aantal porties: 12
- Bereidingstijd: 15 min
- Keukenbenodigdheden: Kommetje, steelpan, spatel, 2 lepels
Bereidingswijze
- Verwijder de pitten uit de dadels en snijd ze in kleine stukjes.
2. Hak de pistachenoten grof, maar zorg ervoor dat ze niet te fijn worden gehakt, zodat ze nog steeds textuur toevoegen aan de clusters.
3. Meng de dadels en de biologische pistachenoten in een kom en voeg een snufje zout toe naar smaak. Je kunt eventueel andere ingrediënten toevoegen, zoals vanille-extract of kaneel, voor de extra smaak.
4. Smelt de chocolade. Dit kun je doen door de chocolade samen met de boter of kokosolie in een hittebestendige kom boven een pan met zachtjes kokend water (au bain-marie) te smelten. Roer de chocolade regelmatig totdat deze volledig gesmolten en glad is. Zorg ervoor dat er geen water bij de chocolade komt, omdat dit de textuur kan beïnvloeden.
5. Giet de gesmolten chocolade over de dadels en pistache noten in de kom.
6. Meng alles grondig totdat de dadels en pistachenoten gelijkmatig bedekt zijn met de chocolade.
7. Leg een vel bakpapier op een bakplaat of schaal.
8. Gebruik een lepel om kleine clusters te vormen door het chocolademengsel op het bakpapier te scheppen. Je kunt ze zo groot maken als je wilt.
9. Laat de cluster opstijven in de koelkast gedurende ongeveer 30-60 min, of totdat de chocolade volledig is uitgehard.
10. Nadat de clusters stevig zijn geworden, kun je ze van het bakpapier halen en serveren. Besprenkel eventueel nog met gehakte pistache & zeezout.
Opmerkingen (0)