Wegens Black Friday kan het voorkomen dat je order later wordt bezorgd dan dat je van ons gewend bent. Onze excuses voor het ongemak!

Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Pistache dadel clusters

4
(2)
Pistache Dadel Clusters zijn heerlijke en gezonde traktaties die bestaan uit slechts een paar eenvoudige ingrediënten: pistachenoten, dadels, pure chocolade en vaak een snufje zout.
15 min.
Pistache dadel clusters

Pistachenoten voegen een heerlijke nootachtige smaak en een knapperige textuur toe aan de clusters. Ze zijn ook rijk aan voedingsstoffen zoals gezonde vetten, eiwitten, vezels, en vitamines.

De dadels fungeren als natuurlijke zoetstof voor de clusters en voegen een lekkere zachte bite toe. Ze bevatten van nature suikers, zoals glucose, fructose en sucrose, evenals vezels, kalium en andere voedingsstoffen.

Een klein snufje zout kan de smaak van de clusters in balans brengen en de nootachtige en zoete smaken versterken.

  • Aantal porties: 12
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Keukenbenodigdheden: Kommetje, steelpan, spatel, 2 lepels

Bereidingswijze

  1. Verwijder de pitten uit de dadels en snijd ze in kleine stukjes.

2. Hak de pistachenoten grof, maar zorg ervoor dat ze niet te fijn worden gehakt, zodat ze nog steeds textuur toevoegen aan de clusters.

3. Meng de dadels en de biologische pistachenoten in een kom en voeg een snufje zout toe naar smaak. Je kunt eventueel andere ingrediënten toevoegen, zoals vanille-extract of kaneel, voor de extra smaak.

4. Smelt de chocolade. Dit kun je doen door de chocolade samen met de boter of kokosolie in een hittebestendige kom boven een pan met zachtjes kokend water (au bain-marie) te smelten. Roer de chocolade regelmatig totdat deze volledig gesmolten en glad is. Zorg ervoor dat er geen water bij de chocolade komt, omdat dit de textuur kan beïnvloeden.

5. Giet de gesmolten chocolade over de dadels en pistache noten in de kom.

6. Meng alles grondig totdat de dadels en pistachenoten gelijkmatig bedekt zijn met de chocolade.

7. Leg een vel bakpapier op een bakplaat of schaal.

8. Gebruik een lepel om kleine clusters te vormen door het chocolademengsel op het bakpapier te scheppen. Je kunt ze zo groot maken als je wilt.

9. Laat de cluster opstijven in de koelkast gedurende ongeveer 30-60 min, of totdat de chocolade volledig is uitgehard.

10. Nadat de clusters stevig zijn geworden, kun je ze van het bakpapier halen en serveren. Besprenkel eventueel nog met gehakte pistache & zeezout.

Dit bericht is geplaatst in Recepten, Snacks recepten, Basisrecepten en getagged met Pistachenoten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Pistachenoten ongebrand
De Notenshop
Waardering:
90% of 100

Vanaf 7,95

Pistachenoten raw
Pistachenoten ongebrand
400 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
7,95
 19,88/kg
1000 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
17,95
 17,95/kg
11340 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
179,95
 15,87/kg
Callebaut Chocolade Druppels Puur 70,5%
Callebaut
Waardering:
97% of 100

Vanaf 10,95

Callebaut Chocolade Druppels Puur 70,5%
Callebaut Chocolade Druppels Puur 70,5%
500 gram zak
Info
De voorraad wordt opgehaald
10,95
 21,90/kg
500 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
11,50
 23,00/kg
10000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
195,95
 19,60/kg