Pistache bananen cake
Een heerlijke cake met onze favoriete noot: de pistachenoot. Bekijk het recept voor een lekkere cake, niet te zoet en vol van smaak!
10 min. + 40 min. oventijd
Geen bananenbrood die je als ontbijt kunt maken, maar een heerlijke cake met pistache voor bij de koffie!
- Aantal personen: 12 plakken
- Bereidingstijd: 10 min. voorbereiden + 40 min. baktijd + 2,5 uur afkoelen
- Keukenbenodigdheden: weegschaal, hakmolentje, mengkom, handmixer, bakblik en bakpapier.
Bereidingswijze
- Verzamel alle ingrediënten en verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht of 180 graden boven en onderwarmte. De voorkeur gaat naar hetelucht.
- Klop de boter luchtig samen met de suiker met een handmixer.
- Voeg één voor één de eieren toe.
- Zeef de bloem samen met het zout en de bakpoeder boven het botermengsel. Mix dit allemaal door elkaar.
- Vervolgens prak je de bananen en roer je deze door het beslag.
- Hak de biologische pistachenoten grof in een hakmolentje. Voeg 2/3 toe aan het beslag.
- Bekleed het bakblik met bakpapier en stort de helft van het beslag in het bakblik.
- Vervolgens verdeel je de monchou over het midden van het beslag.
- Daarna stort je de rest van het beslag in het bakblik.
- Bak de cake vervolgens 40 min. in een voorverwarmde oven.
- Prik met een satéprikker in het midden van de cake. Is de prikker nog nattig? Verleng de baktijd dan met 5 min.
- Haal de cake uit de oven, laat 10 min. staan en haal vervolgens de cake uit het bakblik. Laat hem ongeveer 2,5 uur afkoelen.
- Smeer twee flinke eetlepels pistache spread over de bovenkant van de cake. Vervolgens strooi je de overgebleven pistache kruimels op de laag pistache spread.
- Snijd de cake in twaalf plakken en genieten maar!
De cake kun je zo'n twee dagen luchtdicht bewaren voor het lekkerste resultaat. Je kunt dit maximaal vier dagen bewaren, maar de cake wordt dan wel iets droger.
Smakelijk genieten!
Opmerkingen (0)