Pindakaas proteïne donuts
Ken jij die heerlijke pindakaas cups? Een chocolaatje met een pindakaas vulling? Met onze heerlijke pindakaas kun je dit prima namaken!
30 min. + 1 uur wachttijd
Om een extra eiwitrijke boost te krijgen, zijn deze pindakaas proteïne donuts ideaal! Je kunt ze ook in andere vormpjes maken, maar de donuts zien er zo leuk uit. De vulling heeft een lekker zachte bite, daarop nog wat stukjes pinda en tot slot een laag chocolade. Kortom, een heerlijk eiwitrijk tussendoortje als je gek bent op pindakaas!
- Aantal porties: 8 donuts
- Bereidingstijd: 30 min. + 1 uur wachttijd
- Keukenbenodigdheden: weegschaal, mixer, mengkom, koelkast, siliconen donut vorm, magnetron bestendig bakje en magnetron
Bereidingswijze
- Smelt de chocolade samen met de kokosolie. Verdeel de chocolade in de siliconen donut vormpjes. Gebruik een lepel om de zijkanten ook in te smeren met de chocolade. Draai daarna de vorm boven een snijplank om en laat de overtollige chocolade eruit lekken. Dit schep je terug in het bakje voor later. Zet de vorm voor 30 minuten in de koelkast.
- Voeg alle ingrediënten voor de vulling in een mengkom om alles te mixen. Daarna gebruik je je handen om er een egale deegbal van te maken.
- Verdeel het deeg in 8 ballen en rol deze met je handen uit, zodat je 8 slangen krijgt. Haal de donut vorm uit de koelkast. Verdeel de gehakte pinda’s in de donut vormpjes. Leg per donut een slang van de pindakaas vulling erin. Druk dit aan.
- Vervolgens smelt je het restje chocolade opnieuw. Verdeel de chocolade over de vormpjes en smeer uit met een lepeltje. Zet terug in de koelkast voor 30 minuten.
- Bewaar de pindakaas proteïne donuts in de koelkast of vries ze per stuk in.
Opmerkingen (0)