Pindakaas baked oats
Schuif het schaaltje in de oven en laat de oven zijn werk doen terwijl jij je klaarmaakt voor de dag. Een efficiënt én lekker ontbijt!
5 min. + 20 min. oventijd
Wordt havermout ooit saai? Nee, je kunt er zoveel kanten mee op! Hierbij een lekkere baked oats, gevuld met pindakaas. Niet moeilijk, alleen even geduld hebben wanneer het in de oven staat! 😉
- Aantal porties: 1
- Bereidingstijd: 5 min. + 20 min. oventijd
- Keukenbenodigdheden: staafmixer of blender, oven bestendig schaaltje
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Mix, behalve de pindakaas, alle ingrediënten samen in de blender/mixer tot een gladde massa.
- Giet nu 3/4e van het beslag in een oven bestendig schaaltje.
- Schep er dan een eetlepel pindakaas in het midden bovenop.
- Giet het laatste 1/4e beslag over de pindakaas heen, zodat het de pindakaas bedekt.
- Pindakaas wel ‘on top’ willen? Voeg er dan een extra theelepel pindakaas aan toe.
- Zet het schaaltje met de havermoutmix in de oven op een rooster, en kies voor oven met onder warmte.
- Bak de havermout voor zo’n 20 minuten op 190 graden.
- Laat iets afkoelen naar wens. De havermout kan zowel warm als koud gegeten worden. Enjoy!
Opmerkingen (0)