Pindakaas
Homemade pindakaas is zo lekker! En wist je dat het helemaal niet moeilijk is om te maken? Het enige wat je hoeft te doen is pinda’s roosteren en deze samen met wat olie en zout in een keukenmachine stoppen. Zet de machine aan en je zult zien dat je na een paar minuten een heerlijke smeerbare pindakaas hebt met veel meer smaak dan je gewent bent!
Ik kies er zelf voor om altijd wat kaneel toe te voegen. De smaak vind ik zo lekkerder, maar je kan ook maple syrup, honing, chili flakes of juist stukjes nootjes toevoegen. Zo kun je jouw eigen pindakaas helemaal op smaak maken.
- Aantal porties: 1 pot pindakaas
- Bereidingstijd: 15 minuten
- Keukenbenodigdheden: Koekenpan, keukenmachine en een pot
Bereidingswijze
- Rooster de pinda’s in een droge koekenpan tot ze mooi goudbruin zijn en laat ze volledig afkoelen.
- Stop het zout, eventueel de kaneel en twee el olie in een sterke keukenmachine, voeg hier de pinda’s aan toe en zet de keukenmachine aan. Het zal even duren maar de pinda’s zullen vermalen tot hele kleine stukjes. Als de pasta te droog blijft voeg dan nog een el olie toe (ik gebruikte drie el en toen had ik een hele smeerbare pindakaas). Na een aantal minuten zal de pasta heerlijk smooth zijn.
- Stop de pindakaas in een pot en bewaar in de koelkast of op een koele plek.
Tip: ook lekker gemaakt van amandelen of cashewnoten. Wil je een zoetere pasta voeg dan maple syrup of meer kaneel toe, wil je een hartige spread voeg dan chili vlokken toe.
Opmerkingen (0)