Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Pesto walnoten brood

0
(0)
Dit pestobrood is een heerlijk Italiaans tussendoortje of snack dat je doet denken aan een warme Italiaanse zomeravond.
Pesto walnoten brood

Het combineert de kruidige smaak van pesto met een rustieke uitstraling door het gevlochten brood. Het ziet er indrukwekkend uit, maar eigenlijk is het helemaal niet moeilijk om te maken. Dit recept vraagt alleen wat geduld, vooral wanneer de heerlijke pesto geur je keuken vult.

  • Aantal porties: 10
  • Bereidingstijd: 30 min. + 45 min. oventijd
  • Keukenbenodigdheden: Broodbakvorm, mengkom, maatbeker, weegschaal, deegroller (deegmixer)

Bereidingswijze

  1. Warm in een maatbeker de melk op tot 40-45 graden en voeg hier de suiker, olie en het gist aan toe. Laat 5 minuten staan of totdat het mengsel bubbels krijgt.
  2. Weeg de bloem af in een kom en voeg hier het zout en de oregano aan toe. Meng goed door elkaar.
  3. Voeg het natte en droge mengsel bij elkaar en kneed (eventueel met een deeghaak) voor 20 minuten goed door elkaar tot een bal.
  4. Leg een theedoek over de kom met het deeg en laat 20 minuten rijzen.
  5. Weeg ondertussen de walnoten af en hak deze grof. Voeg hier de pesto aan toe en meng door elkaar.
  6. Bestrooi het keukenblad met wat bloem en rol het deeg met de deegroller uit in een dunne rechthoek. Besmeer het deeg met het pesto walnoten mengsel en rol op over de lengte. Snijd de rol dan over de lengte doormidden. Draai de twee helften nu om elkaar heen zodat je een gevlochten rol krijgt.
  7. Vet de bakvorm in met een druppel olie, gebruik niet te veel omdat de pesto ook olie achterlaat in de bodem van de bakvorm. Leg de theedoek over het brood heen en laat 2 uur rijzen op kamertemperatuur.
  8. Verwarm de oven voor op 190 graden en bak het brood af in 45 minuten of totdat het goudbruin is. Haal je pestobrood uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur voordat je het aansnijdt.
Dit bericht is geplaatst in: Recepten, Bijgerechten, Bakrecepten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie