Perzik amandelcake
Perziken zijn nu op zijn allerlekkerst en volop te krijgen!
15 min. + 30 min. oventijd
De heerlijk zomerse fris zoete smaak komt perfect tot zijn gerecht in deze cake. Tip: Serveer met een bolletje vanille-ijs voor een geweldig dessert.
- Aantal porties: 8
- Bereidingstijd: 15 min. + 30 min. oventijd
- Keukenbenodigdheden: Springvorm 18 of 20 cm, handmixer of keukenmachine
Bereidingswijze
- Smelt 1 eetlepel roomboter in de magnetron of in een pannetje en smeer hier de springvorm mee in (vergeet niet de randen). Verdeel over de bodem 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker.
- Snijd de perziken in dunnen partjes en verdeel die over de gehele bodem van de springvorm.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Klop de overige roomboter samen met de suiker met een handmixer of keukenmachine ietwat luchtig, voeg daarna het ei en de vanille toe en klop nog even door totdat alles goed is gemengd.
- Voeg in een andere kom de bloem, amandelmeel, het bakpoeder en het zout bij elkaar.
- Voeg de helft van de droge ingrediënten bij het boter mengsel en mix goed door.
- Voeg de melk toe en vervolgens de andere helft van de droge ingrediënten, mix goed tot een mooi cakebeslag.
- Hak de amandelen fijn en schep die door het cakebeslag.
- Stort het cakebeslag bovenop de perzik partjes en verdeel voorzichtig over de springvorm.
- Bak de cake in 30-35 min gaar (iedere oven is anders dus de baktijd kan verschillen)
- Laat de cake 10 minuten afkoelen en haal hem dan uit de springvorm voordat de suiker weer hard zal worden.
- Wacht met snijden totdat de cake volledig is afgekoeld!
Opmerkingen (0)