Peperkoek met noten
Een gewone peperkoek of ook wel bekend als ontbijtkoek is altijd lekker. Echter kun je een gewone peperkoek ook opleuken, wat dacht je van een peperkoek met heel veel gesuikerde noten? Voor dit recept is gekozen voor de combinatie aan noten van amandelen, pecannoten, walnoten, hazelnoten en macadamia noten.
15 min. + 50 min. baktijd
De basis van de peperkoek is snel en makkelijk te maken. Mocht je geen lijnzaadmeel hebben, dan kun je kiezen voor gewone lijnzaad en dan zelf fijn malen in een keukenmachine. Suikervrij en koolhydraatarm genieten van een tussendoortje op werk, school of voor onderweg! Wat dacht je van een plakje voor mee op vakantie?
- Aantal porties: 12-14 stukken
- Bereidingstijd: 15 min. + 50 min. baktijd
- Keukenbenodigdheden: Mengkom, mixer, oven, weegschaal, spatel, cakevorm 25 cm (siliconen), bakpapier, steelpan, snijplank
- Voedingswaarden per portie: 62 kcal, 22,5g vet, 4,8g verzadigd vet, 0,2g natrium, 3,5g koolhydraten, 6,1g voedingsvezels, 1,8g suiker, 9,7g eiwit
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht.
- Voeg de noten en 40 gram erythritol toe aan een steelpan. Schep regelmatig om met een spatel. Als de erythritol is gesmolten, en de noten bruin gekleurd zijn. Zet je het vuur uit. Daarna leg je de noten op een snijplank en hak ze in grove stukken.
- Voeg vervolgens het amandelmeel, lijnzaadmeel, erythritol, bakpoeder, wijnsteenbakpoeder en peperkoekkruiden toe aan een mengkom. Mix dit door elkaar.
- Voeg vervolgens de suikervrije stroop, roomkaas, gesmolten roomboter en eieren eraan toe. Mix het geheel voor 1 minuut romig op.
- Schep nu 2/3e van de notenmengsel door het beslag. Spatel dit even door elkaar. Vervolgens bekleed je een cakevorm, of je gebruikt een siliconen cakevorm. Schep het beslag nu in de cakevorm. Tot slot verdeel je de overige noten nog op de bovenkant en drukt dit lichtjes aan.
- Zet de cake vervolgens voor 45-55 minuten in de oven.
- Laat buiten de oven volledig afkoelen. Per portie ook in te vriezen.
Opmerkingen (0)