Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Peperkoek met noten

0
(0)
Een gewone peperkoek of ook wel bekend als ontbijtkoek is altijd lekker. Echter kun je een gewone peperkoek ook opleuken, wat dacht je van een peperkoek met heel veel gesuikerde noten? Voor dit recept is gekozen voor de combinatie aan noten van amandelen, pecannoten, walnoten, hazelnoten en macadamia noten.
15 min. + 50 min. baktijd
Peperkoek met noten

De basis van de peperkoek is snel en makkelijk te maken. Mocht je geen lijnzaadmeel hebben, dan kun je kiezen voor gewone lijnzaad en dan zelf fijn malen in een keukenmachine. Suikervrij en koolhydraatarm genieten van een tussendoortje op werk, school of voor onderweg! Wat dacht je van een plakje voor mee op vakantie?

  • Aantal porties: 12-14 stukken
  • Bereidingstijd: 15 min. + 50 min. baktijd
  • Keukenbenodigdheden: Mengkom, mixer, oven, weegschaal, spatel, cakevorm 25 cm (siliconen), bakpapier, steelpan, snijplank
  • Voedingswaarden per portie: 62 kcal, 22,5g vet, 4,8g verzadigd vet, 0,2g natrium, 3,5g koolhydraten, 6,1g voedingsvezels, 1,8g suiker, 9,7g eiwit

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht.
  2. Voeg de noten en 40 gram erythritol toe aan een steelpan. Schep regelmatig om met een spatel. Als de erythritol is gesmolten, en de noten bruin gekleurd zijn. Zet je het vuur uit. Daarna leg je de noten op een snijplank en hak ze in grove stukken.
  3. Voeg vervolgens het amandelmeel, lijnzaadmeel, erythritol, bakpoeder, wijnsteenbakpoeder en peperkoekkruiden toe aan een mengkom. Mix dit door elkaar.
  4. Voeg vervolgens de suikervrije stroop, roomkaas, gesmolten roomboter en eieren eraan toe. Mix het geheel voor 1 minuut romig op.
  5. Schep nu 2/3e van de notenmengsel door het beslag. Spatel dit even door elkaar. Vervolgens bekleed je een cakevorm, of je gebruikt een siliconen cakevorm. Schep het beslag nu in de cakevorm. Tot slot verdeel je de overige noten nog op de bovenkant en drukt dit lichtjes aan.
  6. Zet de cake vervolgens voor 45-55 minuten in de oven.
  7. Laat buiten de oven volledig afkoelen. Per portie ook in te vriezen.
Dit bericht is geplaatst in Ontbijt recepten, Bakrecepten, Koekjes recepten en getagged met Amandelmeel, Lijnzaad

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Amandelmeel
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 4,50

Amandelmeel
Amandelmeel
350 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
4,50
 12,86/kg
1000 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
Special Price 8,95 Regular Price 9,95
 8,95/kg
12500 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
99,95
 8,00/kg
Wijnsteen Bakpoeder (Biologische)
Bio
Wijnsteen Bakpoeder (Biologische)
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 2,75

Wijnsteen Bakpoeder (Biologische)
Wijnsteen Bakpoeder (Biologische)
125 gram
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,75
 22,00/kg
600 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
9,95
 16,58/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
339,00
 13,56/kg
Bakpoeder
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 2,25

Bakpoeder
Bakpoeder
150 gram
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,25
 15,00/kg
10000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
45,00
 4,50/kg