Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Pecan pie

0
(0)
Het kan zijn dat we een beetje bevooroordeeld zijn, maar wij vinden pecan pie misschien wel een van de lekkerste taartjes die er bestaan!
30 min.
Pecan pie

Wanneer de dagen korter worden krijgen we spontaan zin in pecan pie. Knapperige pecannootjes in een heerlijke laag rijke karamel op een lichtzoute brosse bodem, dit taartje heeft het allemaal! Heerlijk als dessert met een bolletje ijs of bij een kopje koffie. Wist je dat dit taartje trouwens ook heel lekker is als variatie met walnoten?

Tip: deze pecan pie is het allerlekkerst wanneer je de pecannoten (raw) eerst zelf een minuut of 10 roostert. Dit kan in een droge koekenpan op het fornuis of op een bakplaatje terwijl de oven voorverwarmt. Liever makkelijk? Gebruik dan geroosterde pecannoten zonder zout.

  • Aantal porties: 8 personen
  • Bereidingstijd: 30 + 4 uur wachttijd + 65 min oventijd
  • Keukenbenodigdheden: Keukenmachine (optioneel), garde, quichevorm 18 cm (met losse bodem)

Bereidingswijze

  1. Zet alle ingrediënten klaar. Vet een quichevorm licht in met boter.

2. Maak een kruimelig deeg van de bloem, kristalsuiker, zout en de helft van de boter. Dit gaat het makkelijkste in het hakmolentje van de keukenmachine, maar met de hand gaat het ook. Mix totdat een samenhangend deeg vormt wat schoon loskomt van de wand van de kom.

3. Stort het deeg op de bodem van de quichevorm. Gebruik de achterkant van een maatschepje of recht glas om het deeg te verdelen en stevig aan te drukken. Besteed in het begin vooral aandacht aan de randen en snij ze daarna bij het met een mesje. Gebruik de restjes om dunne plekken in het deeg op te vullen. Zet de bodem tot gebruik koel weg.

4. Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de rest van de boter en laat afkoelen. Voeg de donkere basterdsuiker, agave siroop, vanille, eieren en een snufje zout toe. Roer met een garde door elkaar. Voeg tot slot een eetlepel bloem toe en meng dit kort maar zorgvuldig door de vulling

5. Hak de helft van de pecannoten grof en verdeel ze over de bodem.

6. Leg de hele pecannoten er in een enkele laag erbovenop.

7. Giet de vulling over de pecannoten. Na een paar seconden drijven de hele pecannoten naar boven. Draai ze waar nodig om zodat ze met de bollen kant naar boven liggen.

8. Bak de pecan pie in het midden van de oven in ongeveer 65 minuten goudbruin en gaar. Wanneer de taart uit de oven kom mag het midden nog zacht en een beetje wiebelig zijn maar beslist niet vloeibaar. Laat de taart minimaal 4 uur (liefst een nacht) afkoelen voor het aansnijden zodat de vulling op kan stijven. Geniet van je zelfgemaakte pecan pie!

Walnoten taart, pecan pie met beurre noisette en andere variaties

Luxe pecannoten zijn de ster van de show in deze pecan pie, maar het taartje is ook hartstikke lekker met andere soort noten, zoals walnoten. Of voeg eens een eetlepel whiskey of Pedro Ximénez toe aan de vulling voor een warme toets. Pecan pie is ook zalig als dessert met een bolletje vanille ijs.

De pecan pie krijgt een extra nootachtige smaak wanneer je de boter voor de vulling eerst bruint (beurre noisette): Smelt de helft van de boter in een pannetje op laag vuur en laat rustig pruttelen tot de boter lichtbruin van kleur is en nootachtig ruikt. Let op dat het niet aanbrandt want als de boter eenmaal begint te bruinen kan het snel gaan! Laat de gebruine boter afkoelen tot kamertemperatuur en volg het recept verder als beschreven.

In plaats van een taartje waar je punten uit snijdt is het ook heel leuk om mini pecan pies te maken. Of maak juist een dubbele hoeveelheid in een rechthoekig bakblik voor pecan pie bars. Bekleed in dat laatste geval het bakblik met bakpapier en verdeel het deeg alleen over de bodem. Voor de netste stukjes laat je de pecan pie een nacht afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Dit bericht is geplaatst in Bakrecepten, Gebak recepten, Zoek op ingrediënt en getagged met Pecannoten, Vanille extract, Agavesiroop

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Pecannoten gebrand & ongezouten
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 7,50

Pecannoten gebrand & ongezouten
Pecannoten gebrand & ongezouten
350 gram pot
Info
De voorraad wordt opgehaald
7,50
 21,43/kg
800 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
15,95
 19,94/kg
4500 gram emmer
Info
De voorraad wordt opgehaald
84,95
 18,88/kg
Vanille Extract (100 gram)
De Notenshop
Waardering:
95% of 100
21,95