Pastasalade met mungbonenpasta
20 min.
Mensen met een glutenintollerantie moeten pasta van geraffineerde tarwe vaak laten staan. Gelukkig ontwikkelt ook de ‘pasta-wereld’ snel: niet alleen is er pasta op de markt van spelt of volkoren meel, maar is het assortiment uitgebreid met fussili van maïs, penne van zilvervliesrijst of lasagne van linzen. Dat vraagt om uitgeprobeerd te worden (ook als je geen last hebt van gluten)! Daarom vandaag: pastasalade met mungbonenpenne.
- Aantal porties: 1
- Bereidingstijd: 20 min.
- Keukenbenodigdheden: Steelpannetje, mes, snijplank
Bereidingswijze
- Breng 500 ml. water aan de kook en laat de pasta daar 5 tot 7 minuten in gaar koken.
- Giet vervolgens af en doe een scheutje olijfolie bij de pasta om plakken te voorkomen.
- Doe in een diep bord een handje sla.
- Snij de paprika en zongedroogde tomaatjes in smalle repen.
- Leg de pasta bovenop de sla en verdeel daar de reepjes paprika en tomaat overheen, samen met de kappertjes.
- Snij de bosui fijn en strooi de snippers over de salade.
- Schenk nog wat olijfolie over de maaltijd als dressing, verdeel de zaden er overheen en breng het geheel eventueel op smaak met (zwarte) peper en zeezout.
Als dat geen goede start van het nieuwe jaar is!
Opmerkingen (0)