Pasta met romige pompoensaus en burrata
Het is snel gemaakt, vol smaak en perfect voor een relaxed avondje. Gewoon lekker makkelijk, maar toch superlekker!
30 min.
Zin in een heerlijk en simpel comfortfood-gerecht? Deze pasta met romige pompoensaus en burrata is echt een topper! De zoete pompoen, romige saus met een vleugje pesto en die zachte burrata bovenop… dit is wat je echt wil in de herfst.
- Aantal porties: voor 2 personen
- Bereidingstijd: 30 min.
- Benodigdheden: oven en bakplaat, koekenpan, pan en een staafmixer of keukenmachine
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bak de pompoenblokjes 15 tot 20 minuten in de oven. Rooster de pijnboompitten de laatste 3 minuten mee.
- Snipper de ui en pers de knoflook. Kook ondertussen de pasta volgens de verpakking.
- Pureer de pompoenblokjes met de kookroom glad.
- Fruit de ui en knoflook in een pan. Voeg hierna de pompoen met kookroom en groene pesto toe.
- Breng de pompoensaus op smaak met Italiaanse kruiden, peper en zout. Voeg drie eetlepels kookvocht van de pasta toe en roer goed door.
- Schep de pasta door de pompoensaus en verdeel het over twee pastaborden. Garneer de pasta met burrata, pijnboompitten en eventueel extra groene pesto. Eet smakelijk!
Opmerkingen (0)