Pasta met pistache pesto en knoflook kruim
Ook zo'n liefhebber van pasta pesto? Met dit recept heb je binnen een half uur een heerlijke pasta op tafel gezet. Gemaakt met pistachenoten, knoflook en Parmezaanse kaas.
20 min.
We kennen pasta pesto allemaal maar wist je dat je ook een heerlijke pesto kunt maken met pistachenoten? Net even anders dan de traditionele pesto met pijnboompitten en zeker het proberen waard!
- Aantal porties: 4
- Bereidingstijd: 20 min.
- Keukenbenodigdheden: keukenmachine, kookpan, steelpan
Hoe maak je pasta met pistache?
- Rooster de pistachenoten enkele minuten in een droge pan, houd de pistachenoten goed in beweging zodat ze niet verbranden. Door het roosteren van de pistachenoten krijgt de pesto straks een mooie volle nootachtige smaak
- Mix alle ingrediënten voor de pesto samen in een keukenmachine tot een mooie pesto. Iets te dik? Voeg dan nog een klein beetje extra olijfolie toe. Zet de pesto apart
- Voor het broodkruim smelt je de roomboter op middelhoog vuur in een steelpan, pers hierbij het teentje knoflook en bak een minuutje mee. Voeg dan de panko erbij en bak goudbruin. Blijf goed roeren, op een gegeven moment kleurt het paneermeel heel snel. Zet apart
- Kook 100-125gr spaghetti per persoon zoals vermeld staat op de verpakking
- Ondertussen pak je een grote steelpan en verwarm je hierin zachtjes de pesto, zo gaart de knoflook die in de pesto zit een beetje en zal de parmezaanse kaas smelten waardoor je straks een heerlijk romige saus krijgt
- Voordat je de spaghetti afgiet voeg je een scheutje van het pasta water bij de pesto, daarna mag de afgegoten spaghetti erbij
- Meng de pasta goed met de pesto en serveer met het knoflook kruim, nog wat extra parmezaan en basilicum
Opmerkingen (0)