Pasta met pistache pesto
Pasta pesto! Niet alleen geliefd in de Italiaanse keuken maar ook bij menig Nederlander beland dit gerecht regelmatig op tafel.
30 min.
Wist je dat wanneer je de pesto zelf maakt de smaken veel beter tot hun recht komen? Wij hebben een grandioze variatie gemaakt met pistache pesto. Makkelijk om te maken en zonder moeite scoor je punten bij de mensen die mee eten.
- Aantal porties: 4
- Bereidingstijd: 30 min.
- Keukenbenodigdheden: Een pan en een vijzel of blender.
Bereidingswijze
- Vijzel je pistache noten in een foto processor of met een vijzel. Houdt een klein beetje over die niet helemaal fijn gemalen zijn om uiteindelijk over de pasta te strooien.
- Rasp je citroen en pers uit. Doe drie eetlepels citroensap en 1 eetlepel citroenrasp in de food processor samen met de knoflook, basilicum en de kaas. Voeg ook olijf olie toe zout en peper naar smaak. Daarbij voeg je ook de pistache nootjes.
- Kook je pasta met een beetje zout volgens de gebruiksaanwijzing. Giet de pasta af. Roer de pesto door de gekookte pasta, halveer de tomaatjes en verdeel deze over de pasta. Strooi als laatste nog wat Parmezaanse kaas en verse basilicum over de pasta en eventueel nog wat grof gehakte pistache nootjes.
- Je kunt de pesto van tevoren klaarmaken en een week in de koelkast laten staan.
Opmerkingen (2)
We hebben het inderdaad gezien dat die ingrediënten missen in het recept. We hebben het in het recept aangepast en als het goed is klopt deze nu weer.
Veel kookplezier!
Groetjes,
De Notenshop