Pasta met macadamia pesto
Een heerlijke pasta met zelfgemaakte pesto van geroosterde macadamia nootjes, lekker romig en vol van smaak.
20 min. + 15 min. kooktijd

Macadamia noten zijn heerlijk romig en vol van smaak. Dit recept voor macadamia noten pesto is niet alleen gemakkelijk te maken, maar ook een culinair avontuur. Perfect om te serveren als hoofdgerecht of als een indrukwekkend bijgerecht. ook erg lekker om uit te breiden met bijvoorbeeld kip of garnalen.
- Aantal porties: voor 2 personen
- Bereidingstijd: 20 minuten voorbereiden + 12 minuten bakken
- Keukenbenodigdheden: oven, hoge pan, koekenpan, blender
Bereidingswijze:
- Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook volgens de instructies op de verpakking tot deze beetgaar is. Giet af en bewaar een kopje van het kookwater.
- Terwijl de pasta kookt, verhit je een droge koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de macadamia noten toe en rooster ze tot ze goudbruin zijn. Roer regelmatig om te voorkomen dat ze verbranden. Laat ze iets afkoelen.
- Doe de geroosterde macadamia noten, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas en citroensap in een keukenmachine. Mix tot een gladde pasta ontstaat. Voeg indien nodig een beetje van het gereserveerde pasta water toe om het mengsel soepeler te maken. Breng op smaak met zout en peper.
- Doe de gekookte pasta terug in de pan. Voeg de macadamia pesto toe en meng goed door elkaar. Voeg indien nodig extra pastawater toe om een romige saus te creëren.
- Verdeel de pasta over borden en garneer met verse basilicumblaadjes en eventueel extra geraspte parmezaanse kaas. Serveer direct en geniet van deze smaakvolle creatie!
Opmerkingen (0)