Pasta met een licht pittige tomatensaus
Wat eten we vanavond? Dit heerlijke recept is makkelijk en snel te maken! En mocht je nog wat over hebben, is dit ook perfect als lunch!
20 min.
Een romige saus met een beetje pit! Je kunt deze licht pittige pasta maken met alle pastasoorten die je wilt. Het lekkerst is hij met een pastasoort waar de saus goed in blijft zitten zoals penne of rigatoni.
- Aantal porties: 2
- Bereidingstijd: 20 min.
- Keukenbenodigdheden: Steelpan, pan, snijplank en een scherp mes.
Bereidingswijze
- Begin met het opzetten van een pan water en kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Snipper ondertussen de ui en snijd de peper, knoflook en de zongedroogde tomaat in kleine stukjes.
- Smelt een beetje margarine in de pan en fruit de ui aan. Voeg na 2-3 minuten de knoflook, rode peper en de helft van de zongedroogde tomaat toe en bak dit nog een 2-3 minuutjes mee.
- Voeg daarna een eetlepel tomatenpuree toe en roer alles even goed door. Tomatenblokjes en kruiden erbij en laat de saus ongeveer 10 minuutjes zachtjes pruttelen.
- Voeg als laatst de crème fraîche en pasta toe en roer goed door.
- Schep de pasta op een bord en top af met de zongedroogde tomaat.
Opmerkingen (0)