Parelcouscous salade
Of je deze salade nu voor het Suikerfeest maakt of gewoon een keer iets anders wil voor door de weeks, met deze salade zit je geheid goed! Deze salade heeft bite, crunch en romigheid, heerlijk divers!
25 min.
Een kleurrijke salade, die net een beetje anders is door de gedroogde vruchten en gekonfijte citroen. Alle smaken worden samengebracht door de romige en frisse tahini dressing.
- Aantal porties: 3-4 porties
- Bereidingstijd: 25 min
- Keukenbenodigdheden: pan, mes, snijplank, kommetje, kleine garde, kom
Bereidingswijze
- Kook de parelcouscous volgens de bereidingswijze op de verpakking. In in dit geval 10 minuten koken tot de balletjes beetgaar zijn. Giet de parelcouscous af en spoel af met koud water. Eventueel kun je er een beetje olijfolie op doen zodat ze niet aan elkaar gaan plakken.
- Terwijl de parelcouscous kookt, maak je de dressing door alle ingrediënten met een kleine garde of vork te mengen in een kommetje.
- Snijd daarna de abrikozen, kersen en gekonfijte citroen in kleine stukjes en doe ze in een grote kom. Hak de pistachenoten grof en doe ze erbij. Snijd ook de komkommer in kwartjes en verkruimel de feta erin. Hak de peterselie en munt en meng met de de rest.
- Doe de parelcouscous erbij en voeg een snufje kaneel toe.
- Giet naar smaak de dressing eroverheen en meng alles door elkaar. Eet smakelijk!
Opmerkingen (0)