Paascake
Een heerlijk stuk natte cake met paasversiering die iedereen kan maken. Deze cake kan niet ontbreken op de paastafel!
15 min. + 60 min. oventijd

Pasen is een tijd van vernieuwing en het vieren van het begin van de lente, en wat is een betere manier om dit seizoen te verwelkomen dan met een heerlijke cake? Deze feestelijke traktatie is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een genot voor de smaakpapillen!
- Aantal porties: voor 14 personen
- Bereidingstijd: 10 min. + 50-60 min. baktijd en 5 min. versieren
- Keukenbenodigdheden: mengkom, weegschaal, handmixer, cakeblik (tala), oven, bakspray of bakpapier en een mes of paletmes.
Bereidingswijze
Voor de cake:
- Verwarm de oven voor op 160 graden boven en onder warmte.
- Zorg dat de roomboter en eieren op kamertemperatuur zijn.
- Klop de roomboter luchtig.
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe.
- Voeg nu de cakemix toe.
- Mix op lage snelheid, zodat alles gemengd is.
- Vervolgens op stand 2 voor 5 minuten.
- Stort het beslag in een ingevette bakvorm.
- Zet middenin in de oven en bak voor 50-60 minuten. (Ik deed 55 minuten)
- Zet de oven uit, haal de cake eruit en laat 10 minuten staan.
- Vervolgens haal je de cake uit de bakvorm.
Voor de versiering:
- Zet de cake met de bovenkant naar onder.
- Verdeel de witte chocolade over de ‘nieuwe’ bovenkant van de cake en zet de cake vervolgens 30-60 terug in de oven. (deze mag gewoon uit staan)
- Haal de cake nu weer uit de oven en strijk de chocolade glad.
- Versier nu met je favoriete paaschocolade.
- Laat uitharden of eet lekker op en klieder jezelf onder.




Tip: elke oven is anders dus let op! Misschien moet de baktijd met 5 a 10 minuten verlengd worden. Prik er met een cocktailprikker in. Wanneer deze er droog uit komt is de cake goed gaar. Bedek de cake goed af met bijvoorbeeld aluminiumfolie en bewaar maximaal 5 dagen. De cake wordt wel wat droger naarmate hij langer staat.
Opmerkingen (0)