Oranje muffins met bietenpoeder en chocolade
Met deze vrolijk gekleurde chocolade muffins weet je zeker dat je wat gezelligs én heel lekkers op tafel zet!
10 min. + 25 min. oventijd
Heerlijk zijn deze muffins, bijvoorbeeld als tussendoortje bij een kopje thee. De bietenpoeder maakt ze een beetje roze van kleur en de chocolade maakt het helemaal af. Ook zonder chocolade zijn ze heerlijk.
- Bereidingstijd: 10 min. voorbereiding + 25 min. oventijd
- Keukenbenodigdheden: Muffin bakblik, muffinvormpjes, mixer, vork, zeef, spatel
- Voedingswaarden: Macro’s per 1/10: 156 kcal, 25 gram khd, 3,8 gram vet, 4 gram eiwit
Let’s Do This!
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden en zet de muffinvormpjes in het bakblik.
- Meng met de mixer de Griekse Yoghurt en de erythritol.
- Mix nu de geprakte bananen, het ei en de bakpoeder erdoor.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel en mix door het beslag.
- Als laatste mix je de bietenpoeder door het beslag en roer je de chocolade erdoor.
- Giet in de vormpjes en zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat goed afkoelen en bewaar in een goed afgesloten bakje (evt in de koelkast)
Wil je liever naturel cupcakes maken en zelf kiezen welke smaken je toevoegt? Bekijk dan ons basisrecept voor cupcakes.
Opmerkingen (0)