Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt
95% van 100
9.5 / 10
Toon alle reviews

Oranje kasteeltjes

5
(1)
Koningsdag betekent natuurlijk: bakken! Deze zelfgemaakte oranje kasteeltjes kunnen niet ontbreken tijdens Koningsdag!
90 min.
Oranje kasteeltjes

Wat wij zo leuk vinden aan Koningsdag? Dat het weer een mooi excuus is om allerlei baksels te maken natuurlijk! Zoals deze oranje kasteeltjes, een echte klassieker uit de bakkerij. Gevuld met sinaasappeljam en geheel in thema gedecoreerd met gevriesdroogde sinaasappel en een krokant gouden chocolade bolletje.

Voor deze heerlijke luchtige kasteeltjes bakken we eerst een platte laag biscuit cake op een bakplaat. Die snijden we in kleine vierkantjes en stapelen we per drie op elkaar, met een laagje crème en sinaasappeljam ertussen. Rondom gaat weer een laagje crème en dan pakken we het taartje in met een lapje oranje marsepein, waardoor de kenmerkende vorm van de kasteeltjes ontstaat. Genieten!

Dit recept is voor een bescheiden hoeveelheid van 6-7 kasteeltjes. We gebruiken een middenmaat bakplaat van 31x27 cm. Dit komt niet zo precies, maar wanneer je een veel grotere bakplaat hebt, is het handig om het oppervlak van de bakplaat te vergelijken en eventueel de hoeveelheden aan te passen. Gebruik je bijvoorbeeld de grote bakplaat van 39,5 x 27 cm uit onze webshop, dan raden we je aan om het recept voor de biscuit om te rekenenen naar 4 eieren (4 eieren, 120 gram suiker, een volle theelepel vanille, 100 gram bloem, 20 gram maïszetmeel en een iets groter snufje zout). Je krijgt dan 10 kasteeltjes. Deze hoeveelheden kun je ook aanhouden wanneer je het biscuit in twee brownievormen van 20 x 30 cm wilt bakken.

Tip: Met enchanted cream poeder maak je in een handomdraai een smakelijke crème die stevig genoeg is om een taart op basis van biscuit cake mee in elkaar te zetten, terwijl de crème toch lekker luchtig is. Je kunt het vervangen door (Zwitserse) botercrème. Het maïszetmeel maakt de biscuit cake extra luchtig. Je kunt het ook vervangen door bloem als je geen maïszetmeel in huis hebt.

  • Aantal: 6 personen
  • Bereidingstijd: 80 min. + 14 min. oventijd
  • Keukenbenodigdheden: mixer met ballongarde, zeef, bakspatel, bakplaat 31x27 cm, bakpapier, bakspray, taartrooster, cocktailprikker, deegroller, gekarteld spuitmondje en een spuitzak

Bereidingswijze

Biscuit

  1. Verwarm de oven voor op 200º C (hetelucht). Klop de eieren met de suiker en de vanille in 10 minuten op tot het vrijwel helemaal wit is en de consistentie van scheerschuim heeft. Dit gaat het makkelijkst in een staande mixer met ballongarde. Zeef bloem, maïszetmeel en zout door elkaar en spatel dit kort maar zorgvuldig door het beslag.
  2. Bekleed de bodem van een bakplaat met opstaande rand (31 x 27 cm) met bakpapier en vet de bakplaat in, bijvoorbeeld met bakspray. Verdeel het beslag met een spatel over de bakplaat. Bak de biscuit in 12-15 minuten goudbruin en gaar. Laat 5 minuten afkoelen in de vorm en draai daarna om op een rooster. Verpak eventueel tot gebruik in vershoudfolie, als je de biscuit een dag van tevoren wilt maken.

Assemblage

  1. Bereid de enchanted cream volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd rondom een klein randje van de cake, zodat de randen recht zijn. Gebruik een liniaal en een groot keukenmes en snijd de lap cake in vierkantjes van 5 x 5 cm. De vierkantjes mogen iets kleiner of groter zijn als dat beter uitkomt, zolang ze maar allemaal precies even groot zijn.
  3. Smeer op de bovenkant van één vierkantje een laagje crème. Leg er een tweede vierkantje bovenop en bestrijk deze met een royale laag sinaasappeljam. Eindig met een derde vierkantje en bestrijk de bovenkant en de zijkanten rondom met crème. Herhaal dit met de rest van de vierkantjes en zet de taartjes in de koelkast om iets om te stijven terwijl je het marsepein kneedt en uitrolt. Houd een beetje crème apart voor de laatste stap.
  4. Kneed oranje levensmiddelenkleurstof door de marsepein. Bestuif het werkblad, de deegroller en het marsepein licht met poedersuiker. Dek de marsepein die je nog niet gebruikt tussendoor af. Rol een stuk marsepein uit tot een dunne lap van 2 mm dikte. Snijd er een rechthoek van die 21 cm lang is en een paar centimeter hoger dan de hoogte van de taartjes (bijvoorbeeld 9 cm als de taartjes zonder marsepein 6 cm hoog zijn). Bekleed een taartje rondom met een lapje marsepein. Maak de rand waar de twee uiteinden overlappen nat met een beetje water, zodat de marsepein aan elkaar blijft plakken. Knijp de marsepein wat aan de bovenkant uitsteekt vanaf de vier lange zijdes bij elkaar, zodat de kenmerkende vorm van het kasteeltje ontstaat. Ga zo verder met alle kasteeltjes.

Versier de bovenkant met een toefje crème en decoreer de kasteeltjes met een stukje gevriesdroogde sinaasappel en een gouden chocolade balletje. Je kunt de kasteeltjes prima een dag van tevoren maken (bewaar in de koelkast).

Dit bericht is geplaatst in Recepten, Bakrecepten, Gebak recepten en getagged met Vanille extract, Patentbloem, Marsepein

Opmerkingen (0)

Gebruikte ingrediënten
Marsepein (500 gram)
De Notenshop
Waardering:
97% of 100
4,75
Vanille Extract (100 gram)
De Notenshop
Waardering:
93% of 100
21,95
Tarwebloem (Patent)
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 1,75

Tarwebloem (Patent)
Tarwebloem (Patent)
1000 gram
Info
De voorraad wordt opgehaald
1,75
 1,75/kg
1000 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
2,09
 2,09/kg
20000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
32,95
 1,65/kg
Zeezout Fijn
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 1,25

Fijn zeezout
Zeezout Fijn
500 gram
Info
De voorraad wordt opgehaald
1,25
 2,50/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
34,95
 1,40/kg
Kristalsuiker
De Notenshop
Waardering:
100% of 100

Vanaf 2,25

Kristalsuiker
Kristalsuiker
750 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,25
 3,00/kg
Maiszetmeel
De Notenshop
Waardering:
100% of 100

Vanaf 2,25

Maiszetmeel
Maiszetmeel
500 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,25
 4,50/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
62,95
 2,52/kg
Zero Jam Sinaasappel (235 gram)
De Notenshop
Waardering:
100% of 100
3,25
Gevriesdroogde Sinaasappel Schijfjes
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 5,95

Gevriesdroogde sinaasappel schijfjes
Gevriesdroogde Sinaasappel Schijfjes
55 gram pot
Info
De voorraad wordt opgehaald
5,95
 108,18/kg
170 gram
Info
De voorraad wordt opgehaald
15,95
 93,82/kg
Crunchy choco's goud
De Notenshop
Waardering:
80% of 100

Vanaf 3,75

Crunchy choco's goud
Crunchy choco's goud
150 gram
Info
De voorraad wordt opgehaald
3,75
 25,00/kg
10000 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
184,95
 18,50/kg